Big Apples beste birøkter

På toppen av et hotell i New York City lager Andrew Coté (40) honning. Se film her!

Biene suser i takt med New York-trafikken. Ikoniske Chrystler Building ser ned på dem. På taket av Waldorf Astorias 20. etasje har denne mannen funnet sitt paradis.

270 kilo hotell-honning
 - For å være helt ærlig. Jeg forsvinner helt! Når jeg gjør dette, tenker jeg ikke på noe annet!

Amerikaneren Andrew Coté har birøkting som sitt yrke, og sin frisone. Høyt over New Yorks avenuer lager han hundrevis av kilo med honning, hvert eneste år.

P4 møtte Coté på toppen av hotellet Waldorf Astoria. Her har han seks kuber, som alle produserer 45 kilo hver i året.

Se video av byen og biene øverst i saken.

Reiser verden rundt
Andrew er fjerde generasjon birøkter. Hans far Norm forteller til P4 at sønnen startet tidlig.

 - Han var sannsynligvis rundt seks år, forklarer pappa Norm.

Tiår senere har Coté reist verden rundt med birøktingen. Gjennom non profit-organisasjonen Bees Without Borders lærer han mennesker birøkting, så de kan få en kompentanse og en inntekt.

 - Jeg har vært på Haiti, i Ecuador, på Fiji, i Uganda, Nigeria, Kenya, Moldova og mange flere land, sier Andrew.

Smaker New York-honningen annerledes enn annen honning? Hør radioreportasjen og lær mer om rooftop-birøktning øverst i saken.

Bildegalleri