Christer Berens: Majones

Hummer passer utmerket på nyttårsaften. Litt hjemmelaget majones setter en ekstra spiss på måltidet, og her finner du oppskriften!

 Foto: P4
Foto: P4

Dropp den slitne majonestuben og lag din egen majones. Den smaker bedre og du imponerer gjestene dine.

 

Her følger Christers forslag til 3 forskjellige typer majones som passer utmerket til hummer og skalldyr. Mengden som oppgitt passer for 4-6 personer.

 

Grunnoppskrift

2 egg
1 ts salt
1/2 ts Dijon sennep
Hvit pepper
1 ss 7 % hvitvinseddik, eddik eller sitronsaft
4 dl nøytral matolje

Det er en fordel om ingrediensene er romtemperert.

 

Kjør egg sammen med salt og sennep i et høyt glass med stavmikseren.
Spe med olje litt etter litt, veldig sakte i begynnelsen.
Beveg stavmikseren sakte oppover i glasset.
Majonesen blir etter hvert nesten hvit og stivner.
Smak til med eddik/sitronsaft.

 

Fordel majonesen i 3 skåler. Tilsett så følgende ingredienser til de forskjellige variantene:

 

Hvitløksmajones

2 ss hakket persille
2 fedd hakket hvitløk

 

Appelsin- og pepperrotmajones

2 ss appelsinskall
2 ss appelsinsaft
2 ss revet fersk pepperrot

 

Sitronmajones

2 ss hakket dill
2 ss revet sitronskall
2 ss sitronsaft