Derfor ser du aldri William og Kate hånd i hånd

– Ønsker å være profesjonelle i rollene.

HILSER: Prins William og hertuginne Kate på besøk i Berlin sommeren 2017. Foto: AFP
HILSER: Prins William og hertuginne Kate på besøk i Berlin sommeren 2017. Foto: AFP

Prins William og hertuginne Kate blir nesten ukentlig fotografert på diverse kongelige oppdrag rundt om i verden.

En fellesnevner for bildene er at paret er svært tilbakeholdne med fyisisk kontakt med hverandre; blant annet opptrer de aldri hånd i hånd ved offentlige anledninger, skriver People.

Kroppsspråkekspert Robin Kermode tror prinsen, som er nummer to i arverekken, ønsker å følge dronning Elizabeths eksempel.

– Dronningen holdt nesten aldri hender med sin mann i offentligheten, og dette ser ut til å ha skapt en uskreven regel for de andre kongelige, sier Kermode til Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet
kate william
PÅ REISE: Heller ikke når finstasen er av, ønsker de to å vise seg hånd i hånd. Foto: AFP

– Vil være profesjonelle
Fra tidligere er det kjent at det britiske kongehuset følger en rekke andre uskrevne regler for royal etikette, blant annet må gutter under åtte år gå med shorts – året rundt.

– Det er veldig tydelig at William og Kate er følelsesmessig tette, men de har ikke noe behov for å «bevise» sin kjærlighet til hverandre. Særlig ikke ved offentlige anledninger, sier Kermode.

Ekspert i royal etikette, Myka Meier, sier prinsen og hertuginnen som oftest er «på jobb» når de er ute og reiser.

– Når de reiser utenlands, jobber de teknisk sett som representanter for det engelske kongehuset. Paret gir derfor veldig sjelden, kanskje aldri, uttrykk for hengivenhet offentlig. Dette er fordi de ønsker å være profesjonelle i rollene, fortalte Meier til People.


Saken fortsetter under bildet
kate william
I RØDT OG BLÅTT: Prins William og hertuginne Kate avbildet under tredagersbesøket i Tyskland i juli. Foto: AFP

Mer kos og klem i Norge
Her hjemme er det norske kronprinsparet kjent for å være langt mindre tilbakeholdne med å vise sin kjærlighet til hverandre i offentligheten.

– De gangene jeg har møtt dem opplever jeg dem som veldig oppmerksomme mot hverandre. De er også åpenlyst kjærlige med at de gir hverandre bekreftelse hele veien, de holder hender, gir klemmer og klapper hverandre oppmuntrende, sa VGs kongehusreporter, Ingunn Saltbones, til egen avis i forbindelse med at både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit rundet 40 år i 2013.

Parterapeut Margrete Wiede Aasland uttalte i samme sak at det er positivt at kronprinsparet går foran som et godt eksempel.

– Min oppfordring må være; fortsett med å være kjærlige og gode mot hverandre i det offentlige rom. Jeg personlig synes i hvert fall at det er godt å se, jeg blir glad av det rett og slett, og jeg tror ikke jeg er den eneste som har det sånn, sa Aasland til avisen.

LES OGSÅ: Derfor blir prins George (4) alltid fotografert i shorts

haakon mette-marit
KALDT: Under kronprinsparets tur til Nordland i september 2014, holdt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit varmen på denne måten. Foto: NTB scanpix

haakon mette-marit
HÅND I HÅND: Kronprinsesse Mette-Marit (f.v.), kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg avbildet under minnemarkeringen i Regjeringskvartalet i 2016, fem år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: NTB scanpix

haakon mette-marit
KOS: Også på de offisielle bildene i forbindelse med 40-årsfeiringen i 2013, viste kronprinsparet at de gjerne viser fysisk kontakt i offentligheten. Foto: NTB scanpix