En liten detalj på Time-forsiden skapte forvirring

Forklarer den ekstra armen.

EKSTRA ARM: Forsiden fikk mange til å stusse. Foto: Time
EKSTRA ARM: Forsiden fikk mange til å stusse. Foto: Time
Onsdag ble det kjent at alle bak #Metoo-kampanjen er kåret til Årets person av det prestisjetunge Time Magazine.

«Deres sinne har gitt sjokkerende og umiddelbare resultater. De kåres til Årets person for betydningen de har hatt på 2017», skrev Time i sin begrunnelse.

Forsiden av magasinet prydes av «The Silence Breakers»; fem kvinner som alle har spilt avgjørende roller for #Metoo-kampanjen.

Men i tillegg til Ashley Judd, Taylor Swift, Susan Fowler, Adama Iwu, and Isabel Pascual, figurerer det også en anonym arm nede i høyre bildekant – noe som har fått mange til å lure.

Saken fortsetter under bildet
time
SYNBOL: Den anonyme armen skal symbolisere alle som ikke tør å stå fram med sine historier, forklarer magasinet. Foto: Time

Gjort med hensikt
Nå forklarer Time at det er en helt spesiell grunn til at en sjette person delvis er med på bildet.

– Det er gjort med hensikt. Dette er en anonym kvinne som jobber på et sykehus og som har opplevd trakassering. Hun føler imidlertid ikke at hun kan stå fram med navn og bilde, sier Time-journalist Charlotte Alter i et intervju med BuzzFeedNews.

Ifølge Time ønsker kvinnen, som er fra Texas, å være anonym fordi hun frykter at en identifisering vil ha en negativ påvirkning på familien hennes.

Saken fortsetter under innlegget

Alter utdyper at de ønsker illustrere at det fortsatt er mange som tier om overgrep.

– Det er viktig å si at selv om #Metoo har fjernet mye av stigmaet knyttet til å stå fram, er det fortsatt vanskelig for mange å komme fram i offentligheten, sier Charlotte Alter i intervjuet.


Får ros
Etter at arm-forklaringen ble kjent, har mange rost Time for deres utradisjonelle grep.

«Den viktigste delen av forsiden er albuen», skriver én bruker.