Er du den mellomste i søskenflokken? Det har gitt deg en egen kraft

«Dritten i midten» er ikke så ille som tidligere antatt.

TRIPPEL: Mellomstemann i søskenflokken er ikke så ille stilt som mange vil ha det til. Foto: Shutterstock
TRIPPEL: Mellomstemann i søskenflokken er ikke så ille stilt som mange vil ha det til. Foto: Shutterstock

Livet som den mellomste i en søskenflokk er ikke alltid lett og forskning har pekt på at mellomstemann ofte blir oversett. 

En studie fra Stanford University viste at den mellomste i en søskenflokk er mest sjalu, minst modig og minst utadvendt, ifølge Psychology Today

Urban Dictionary gir følgende definisjon på «Middle child syndrome»: 

«Eldstemann får alle prisene, yngstemann får all kjærligheten og mellomstemann får ingenting».


Blir oversett
Det kan med andre ord virke som at det å være født mellom to andre søsken ikke er noe å trakte etter, men det stemmer ikke mener en av forfatterne av boken «The secret powers of middle children», Katrin Schumann.

«De blir oversett av både foreldre og forskere, men tjener faktisk på dette i det lange løp. De er mer selvstendige, tenker utenfor boksen, føler mindre press på å være konforme og er mer empatiske enn sine eldre og yngre søsken», forteller hun til Psychology Today.

Saken fortsetter under bildet
Søsken
POSITIVT: Forfatter Katrin Schumann mener det er positivt å være mellomstemann i en søskenflokk. Foto: ShutterstockHun mener at mellomstemann i en søskenflokk både er en god lagspiller og en god kjæreste. 

– De er gode på å forhandle og er ofte rettferdige ettersom de selv kanskje ikke er vant med å få viljen sin. De er også svært lojale, forklarer Schumann. 

Så når alt kommer til alt er det kanskje ikke så verst å være «dritten i midten» likevel, og i hvert fall ikke å leve sammen med en.