Donerte sin manns gamle klær – ante ikke hva som var gjemt i tøyet

Den gode gjerningen holdt på å bli svært kostbar.

GOD GJERNING: Linda ville gjøre en god gjerning og donere litt tøy. Det hun ikke visste var hva mannen hadde gjemt i skjorta. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
GOD GJERNING: Linda ville gjøre en god gjerning og donere litt tøy. Det hun ikke visste var hva mannen hadde gjemt i skjorta. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Amerikanske Linda (68) og Bob Hoffman (65) møttes for 15 år siden. I 2011 giftet de seg og kort tid etter bryllupet begynte Bob å spare penger på en hemmelig sparekonto. 


Tanken var at han i årene frem mot sin pensjonsdato i 2018 skulle spare opp nok penger slik at han kunne ta med sine kone til Italia. Linda visste ikke noe om den romantiske planen, skriver danske BT.

For noen uker siden skjedde det derimot noe som satte hele Italia-turen på vent. En slektning ringte Bob og fortalte at familien var i store økonomiske problemer og sto i fare for å bli kastet ut fra sitt hjem. De var med andre ord desperate etter penger, skriver The Orange County Register.


Godt gjemt
Som den kjernekaren han er bestemte Bob seg for å ta ut pengene fra den hemmelige sparekontoen for å hjelpe familien. Sjette februar tok han ut pengene og gjemte dem i en konvolutt i en skjorte innerst i skapet, i påvente av å få gitt det til slektningene.

I løpet av de seks årene hadde han spart hele 8000 dollar, noe som tilsvarer rundt 55.000 norske kroner, på sparekontoen. Disse pengene ble nå liggende i en oransje skjorte som Bob ikke hadde brukt på flere år. 

Senere samme kveld fortalte Linda til Bob at hun hadde tenkt seg til Goodwill (gjenbruksstasjon red.anm.) for å donere noen klær. Bob ville hjelpe til og fylte opp bilen med noen av sine egne, avlagte klær. Dagen etter reiste Linda og donerte kleshaugen, som blant annet inneholdt den oransje skjorten med 55.000 kroner.

Saken fortsetter under bildetBa til Gud om hjelp
Det tok to dager før det fatale gikk opp for Bob og han fortalte Linda om sparekontoen. 

– Først tenkte jeg at det var en utrolig hyggelig ting å gjøre. Han har jobbet så hardt for å spare opp de pengene, fortalte Linda til lokalavisen. 

Men da Bob fortalte den eksakte summen det var snakk om ble hun helt paff. Ekteparet slang seg i bilen og kjørte ned til Goodwill. Der fant de dessverre ikke den oransje skjorten. 

– Bob er veldig sterk, men da gråt han. Jeg har ikke sett ham slik siden foreldrene hans døde, minnes Linda til The Orange County Register. 

Da de kom hjem ba de til Gud om at pengene måtte komme tilbake til de rettmessige eierne og dagen etter ringte telefonen. Goodwill hadde funnet skjorten og pengene var fremdeles på plass. 

– Jeg kan ikke tro at jeg faktisk fikk tilbake pengene. Ærligheten og integriteten til de som jobber hos Goodwill er utrolig, forteller han til avisen. 

Som om ikke dette var nok fikk Bob noen dager senere beskjed om at slektningene ikke lenger trengte pengene og dermed ble de satt trygt tilbake på sparekontoen. Det betyr at det fortsatt blir Italia-tur på Linda og Bob i 2018.