Nina Marie (42) går 17.000 kroner i minus – hver måned

– Jeg unner meg gjerne hudpleie. Mens det holder på trenger jeg ikke tenke på økonomien.

– Du lever i en drømmeverden.


Det er meldingen Hallgeir Kvadsheim gir kveldens deltaker i «Luksusfellen». Nina Marie Stensrud (42) jobber som konsulent, bor i Bærum og har lagt til seg en veldig dyr livsstil. 

– Jeg unner meg gjerne hudpleie. Mens det holder på, trenger jeg ikke tenke på økonomien. Jeg betaler med kredittkort og er veldig glad og fornøyd. Jeg føler at det er et godt kjøp fordi det gjør meg glad, sier hun i kveldens episode.

Nina Marie har ingen kontroll på hvor mye hun skylder og tør heller ikke finne det ut. Hun har ikke sjekket postkassen på to uker. 

– Jeg har postkasseskrekk og jeg har ikke turt å se hvor mye gjeld jeg egentlig har, forteller hun. 


Dårlig planlegging
Nina Marie vet heller ikke hva hun bruker pengene sine på, bare at de forsvinner ut av kontoen. 

– Jeg har aldri igjen en krone av lønnen når det nærmer seg neste lønning. Det er som en gåte, det er akkurat som om noen andre bruker opp pengene, forklarer hun til «Luksusfellen»-ekspertene.

Hallgeir Kvadsheim har derimot funnet ut hvor mange av Nina Marie sine penger tar veien. Hun bruker blant annet 11.000 kroner på mat i måneden, til seg selv og datteren.

– Jeg er innom matbutikken hver eneste kveld, noen ganger flere ganger om dagen. Det er helt umulig for meg å planlegge en middag tre dager frem i tid, forteller Stensrud i programmet. 


Enormt luksusforbruk
Men det er ikke bare matvarer som tømmer Stensruds lommebok. Det viser seg nemlig at hun låner 17.000 kroner hver måned for å opprettholde sitt forbruk. Pengene går til luksusprodukter og nedbetaling av gjeld.  

– Jeg føler at jeg må unne meg ting. Jeg har ikke råd av lønnen, men føler at jeg har fortjent det, sier Nina Marie.

Hun får sjokk når Hallgeir gjør henne oppmerksom på at hun bruker 1700 kroner i måneden bare på Vinmonopolet og at hun det siste halvåret har brukt over 50.000 kroner på ren luksus. 

For å rydde opp i sin egen økonomi er Nina Marie avhengig av å endre livsstil og vaner. Om hun får det til kan du se på TV3 i kveld klokken 20.30.