Motehus sier nei til pels

Motehuset ble nummer 800 som signerte avtalen med Fur Free Alliance.

En slik jakke vil du ikke se fra Motehuset Gucci mer, nå dropper de pels i alle kolleksjoner.  Foto: AFP
En slik jakke vil du ikke se fra Motehuset Gucci mer, nå dropper de pels i alle kolleksjoner. Foto: AFP

Onsdag signerte det italienske motehuset Gucci en avtale med Fur Free Alliance om at de ikke skal ha pels i sine kolleksjoner, ifølge minmote.no. Pels har i tidligere år vært en stor del av Gucci kolleksjoner. 


–Å være sosialt ansvarlig er en av Guccis kjerneverdier, og vi vil fortsette å streve for å gjøre det bedre for miljøet og dyrene. Gucci er spent på å ta dette neste skrittet, og håper det vil bidra til å inspirere til innovasjon og økt bevissthet, for å endre luksusmoteindustrien til det bedre, sier president og CEO Marco Bizzari, i følge en pressemelding sendt ut av dyreorganisasjonen Noah. 

Organisasjonen Fur Free Alliance består av 40 organisasjoner som jobber mot pels. Noah er den norske representaten og også de har gitt ut en pressemeldingen om avtalen med motehuset.

Saken fortsetter under bildet.
Nr 800
Gucci var motehus nr 800 som signerte avtalen med Fur Free Alliance. Foto: AP

– Nyheten om at Gucci blir pelsfrie er rett og slett fantastisk. Det er svært inspirerende at gigantmerker som Gucci tar steget og blir pelsfrie. Noah vil rose Gucci for den historiske avgjørelsen, sier Siri Martinsen, leder i Noah. 

I 2010 ble moteuken i Norge pelsfri og Martinsen har troa på at kanskje flere av de store moteukene kan bli pelsfrie i fremtiden. 

– Merker som Armani, Hugo Boss og Stella McCartney har allerede signert avtalen, og desto flere motehus vi får med så vil vi nok se flere pelsfrie moteuker fremover.