«Kjære du som sender bilder av penisen din til datteren min»

Martines (18) pappa tar bladet fra munnen.

STØTTE: Pappa Trond Halvorsen får komme til orde på datteren Martines blogg. Foto: Privat
STØTTE: Pappa Trond Halvorsen får komme til orde på datteren Martines blogg. Foto: Privat
Faren til Martine Halvorsen (18) har sett seg lei på at datteren stadig mottar penisbilder.

I et innlegg som først ble publisert på 18-åringens blogg, tar Trond Halvorsen til motmæle mot den eller de som sender ufine bilder til datteren.

Gir seg ikke
«Jeg som far har noen spørsmål til deg. Jeg har selvfølgelig noe annet å si også, og er vel som far pliktig til å fortelle deg korteste veien til helvete. Men jeg skal være seriøs. Jeg skjønner at du ikke er en av de gutta som er betatt, og jeg antar at hun da ikke hadde fortalt meg hvor ekkelt hun syntes det er. Jeg skjønner faktisk ikke verken lysten eller behovet ditt, men det er en helt annen sak. Det som betyr noe for meg er at det er datteren min som får disse bildene, og at du ikke gir deg. For hva kan jeg som far egentlig gjøre?», spør han i innlegget som også er trykket i Dagbladet.

Den 18 år gamle bloggeren har opplevd å få denne typen bilder en rekke ganger.

- Ja, dessverre. Jeg får det nok av flere grunner, men jeg vet at flere av de jeg kjenner også opplever det uten å ha stukket seg frem. Enkelte av de som sender det til meg er godt voksne menn som har barn, og det er også ganske skremmende, sier Martine Halvorsen til P4.

Saken fortsetter under bildet

Litta selfiefredag for å si at jeg håper du får en bra helg????

A photo posted by Martine Halvorsen (@martinehalv) on


- Følg henne til bussen

Pappa Trond skriver at han er, eller håper han er, en generasjon eldre enn vedkommende, og at han skjønner at det teknologisk sett er lettere å blottlegge seg nå enn det var tidligere.

«Til tross for det synes jeg det er synd at sosiale medier har blitt et marked for sex. Men! Jeg har lyst til å gi deg noen råd - oss menn imellom», skriver han, og ramser opp en rekke tips for hvordan man bør oppføre seg.

«Vær en gentleman! Ingen gentleman kaster buksa etter første møte, og i alle fall ikke på Snapchat. Hold opp døra, gi henne jakka di, hent henne.

Ikke la henne føle seg i veien. Sett pris på henne, ta vare på henne og følg henne til bussen. Aldri gi uttrykk for at det er slitsomt eller plagsomt. Det som er plagsomt er å åpne meldinger på bussen og at din penis uanmeldt dukker opp.

Se henne! La henne føle seg spesiell, unik og ivaretatt»

LES OGSÅ: Martine (18): - Jeg ønsker meg en venn

- Litt skremmende
Farens oppgjør er omtalt i en rekke medier, også i Danmark.

- Responsen har vært veldig god, og det er nesten overraskende at så mange har satt pris på at noen tok opp dette. Kanskje litt skremmende også, sier Martine til P4.

Faren var ganske så uforberedt på all oppmerksomheten.

- Han var overhodet ikke forberedt på det. Tror han ble veldig overrasket. Men samtidig er det gøy å nå frem til så mange, sier 18-åringen.

«Jeg vet ikke om du søker oppmerksomhet eller aksept, eller om du kun er pervers. I utgangspunktet spiller det egentlig ingen rolle, for det er faktisk den lille jenta mi det er snakk om», avslutter faren på datterens blogg.

LES OGSÅ: Elsa (20) ble invitert på date - nå vil mannen ha pengene tilbake