Smarte tips til bilforsikring

Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge bilforsikring? Les rådene fra forbrukerekspert Ola Fæhn.

 Foto: P4
Foto: P4

Bilforsikring kan ofte bli en dyr kostnad, men hva bør man tenke på når man tegner forsikring?

 

- Er det noe man skal bruke tid på, så er det nettopp å sjekke prisen på bilforsikring, mener forbrukeradvokat Ola Fæhn.

 

Han forteller at det er store variasjoner fra selskap til selskap, og ved å høre om pris på forskjellige forsikringsselskap for sin type bil, kan det være store penger å spare.

 

Dyrt for ungdom

Er man ungdom er det spesielt dyrt å tegne forsikring. Da man verken har opparbeidet seg bonus, og i tillegg er i en skadeutsatt gruppe og således må betale en høyere premie. Da kan det lønne seg å få en såkalt " tanteforsikring" mener Fæhn.

 

- Det vil si at man tegner forsikring i tanta si, eller andre man kjenner, sitt navn. Dette er nok ikke helt ulovlig. Noe selskap sier klart og tydelig at dette ikke er lov, mens andre ikke er så nøye. Uansett er bransjen klar over at det er vanskelig å ta folk som gjøre dette, forteller han.

 

Dyrere uansett

Men uansett om du følger disse gode rådene, kan det være du får dyrere forsikring i tiden framover.

 

Aftenposten melder nemlig at skadeutbetalingene for 2006 blir rekordhøye, men at forsikringsselskapene foreløpig ikke har økt premiene tilsvarende. Dermed kan det ligge an til at forsikringspremien i framtiden blir skrudd opp for å dekke inn tapet.

 

- Det kan virke som om det blir dyrere nå. Nå tjener jo forsikringsselskapene voldsomt mye uansett, så dette er bare et spørsmål om de skal tjene like mye som før eller ikke, mener Fæhn.

 

- Men konkurransen i forsikringsbransjen er blitt kraftigere også, forteller Fæhn, og mener det derfor er usikkert hvor mye prisene kommer til å stige.