Svenske vant 4,5 millioner kroner - nå nekter han å ta telefonen

Norsk Tipping: – Aldri vært borti lignende.

INTET SVAR: Den tause vinneren nekter å ta telefonen. Foto: Shutterstock
INTET SVAR: Den tause vinneren nekter å ta telefonen. Foto: Shutterstock

Forrige helg kunne et tippelag på ni personer innkassere tidenes femte største gevinst på trav i Sverige.


Hele 43 millioner svenske kroner ble fordelt på de ni personene, men én av de heldige millionærene har gjort seg fullstendig utilgjengelig etter gevinsten, skriver Aftonbladet.

I forrige uke trodde AB Trav och Galopp (ATG), som tilsvarer Norsk Rikstoto, at vinneren ikke hadde oppdaget at han hadde vunnet.

Nå er de imidlertid sikre på at den middelaldrende mannen vet dette, ettersom han allerede har brukt noe av sin premie på 4,5 millioner svenske kroner (tilsvarende ca 4,2 millioner norske kroner).

– Han svarer ikke. Jeg har ringt flere ganger, lagt igjen beskjeder på svareren, sendt sms-er, osv, men han responderer ikke. Og nå er telefonen slått av, forteller ATGs vinneransvarlige, Hans G Lindskog, til Trav365.

Sju av de ni vinnerne er barndomsvenner og naboer, mens de to siste er ukjente for de andre. De kjøpte seg inn i systemet for 87 kroner hver for seg. Det er én av disse to som nå har gått under jorden.


Ventet en uke med å melde seg
Hos Norsk Tipping har de aldri opplevd at en vinner ikke vil snakke med dem.

– Nei, dette var en ny problemstilling, sier en lattermild pressekontakt hos Norsk Tipping, Roar Jødahl, til P4. Han er vant til at folk ringer tilbake rimelig raskt når de ser at det har ringt fra Hamar.

Det nærmeste han kommer noe tilsvarende, var en episode med en vinner som for noen år tilbake ventet i over en uke før han ga seg til kjenne.

– Dette var på den tiden da man kunne spille uregistrert, så da var vi avhengig av at vedkommende tok med seg kupongen og gikk til butikken for at vi skulle vite hvem som hadde vunnet.

Mannen hadde vunnet flere millioner i førstepremie i Lotto, men hadde is nok i magen til å sitte hjemme med lottokupongen - det eneste beviset på at han hadde vunnet - i mange dager.

– Han ville først diskutere litt med slektninger om hvordan pengene skulle fordeles, humrer Jødahl.

Saken fortsetter under bildet
trav
INNBRINGENDE: Gevinsten på 4,5 millioner svenske kroner ble vunnet på trav. Foto: NTB scanpix

– Bør sende en liten hilsen
Svenske ATG har fortsatt ikke gitt opp håpet om å komme i kontakt med den tause vinneren.

– Han trenger selvsagt ikke kontakte meg, men jeg synes jo det hadde vært på sin plass at han sendte en liten hilsen til lagleder Patrik Olsson og til mannen som laget systemet som gav ham 4,5 millioner kroner, sier Lindskog til Aftonbladet.

LES OGSÅ: Slik fikk Mette 200.000 kroner på få sekunder