Vil håndtverkersvindel til livs

Alle har vel hørt om håndverkeren som ikke gjorde jobben som han skulle. Nå opprettes det en internettside der man kan sjekke ut andres erfaringer med håndverkeren man selv lurer på å hyre.

 Foto: P4
Foto: P4

Har du hatt en handyman i hus? En elektriker, rørlegger, snekker eller andre? Ære være all den vidunderlige jobb de utfører i de tusen hjem - men det er dessverre ikke sånn at alle er like fornøyde.

 

Og hva gjør du om du ikke får skikk på håndverkeren din - og håndverkeren ikke får skikk på den jobben han skal utføre?

 

Svindler for 15 milliarder

Forbrukerrådet mottar rundt 4000 klager i året på håndverkere. Rundt 80 prosent av klagene handler om fukt. Innen april skal det komme en egen klagenemnd for slike saker.

 

Hvert år svindles det for 15 milliarder kroner i byggebransjen i Norge.

 

Ny nettside

Forbrukeradvokat Ola Fæhn har vært med på å opprette en ny nettside, praxxis.no. Den tar sikte på å samle inn historier, både positive og negative, om byggefirmaer.

 

- Det vi aller helst vil ha på praxxis.no er historiene om de gode håndverkerne som gjør jobben sin på en utmerket måte. Men vi tar også imot historier om dårlige håndverkere, forteller Fæhn til Lise.

 

Så da kan man gå innom siden før man hyrer en håndverker og se etter om det er andre som har erfaringer med gode eller dårlige håndverkere.