Voodoo-dukke av sjefen kan hjelpe på humøret

Gjør deg mindre bitter, sier forskere.

HEVN: Forskerne sier at det trenger ikke bare være en voodoo dukke, men det kan være noe som symboliserer sjefen eller det som gir følelsen av urettferdighet.  Foto: Shutterstock
HEVN: Forskerne sier at det trenger ikke bare være en voodoo dukke, men det kan være noe som symboliserer sjefen eller det som gir følelsen av urettferdighet. Foto: Shutterstock

Det å la ansatte stikke nåler i voodoo-dukker av sjefen kan hjelpe til med å få følelser av avsky og forbedre kvaliteten av arbeidet, viser ny studie.

I stedet for å la følelsene ulme, som viser seg å påvirke arbeidet, mener forretningseksperter at det kan lønne seg å ta sinne ut på voodoo-dukker, skriver The Telegraph.

En studie gjort med 229 arbeidere i USA og Canada fant ut at ved å utføre 'symbolsk hevn' sank følelsen av urettferdighet med en tredjedel. 

Hevn er ofte sett på som noe negativt, men forskerne sier at funnet viser at de positive effektene av hevn eller gjengjeldelse blir oversett. 
Deltakerne av studien brukte et voodoodukke-program på Internett laget av Dumb.com. Der kan man navngi voodoo-dukken etter sjefen og utføre forskjellige handlinger mot dukken. Noen ble bedt om å utføre handlingene, og deretter fylle inn blanke områder for å fullføre ord. 

De som hadde utført handlingene mot dukken viste seg å ha mye mindre sjanse for å fortsatt føle seg bitter.