Lapp fra skolen: - Er det greit at barnet ditt går rundt juletreet?

- Hva blir det neste?

VIL HA TILLATELSE: Karianne Haug (bildet) ble provosert da skolen ba om tillatelse for at datteren skulle kunne gå rundt juletreet. Foto: Wikimedia/privat
VIL HA TILLATELSE: Karianne Haug (bildet) ble provosert da skolen ba om tillatelse for at datteren skulle kunne gå rundt juletreet. Foto: Wikimedia/privat

Karianne Haug fra Bærum ble provosert da datteren kom hjem fra skolen med en lapp nylig. I tillegg til å skulle krysse av for om det var greit at barnet deltok på julegudstjenesten, var det opprettet et ekstra punkt.

- Hva blir det neste?
Her skulle foreldrene sette kryss for om de synes det er ok at barnet skal være med og gå rundt juletreet.

- Det er greit å søke om fritak fra gudstjenesten, dette har fungert fint i flere år, men å krysse av for gang rundt juletreet? Hva blir det neste? Hvor går grensen for hvor mange hensyn vi skal ta? Hvem lager disse hensynene, og for hvem, sier Karianne Haug til Aftenposten.

LES OGSÅ: Foreldrekomité nektet gutt (15) å være med på klassetur

- Kan tendere til religiøst innhold
Rektor ved Lesterud skole i Bærum, Gry Hovland, forsvarer avgjørelsen.

- Vi tolker juletregang, med blant annet sang av kristne sanger, som et arrangement som kan tendere til religiøst innhold. Vi vil gardere oss og ikke tråkke over noen grenser. Det er derfor vi ber foreldre og foresatte om aktiv påmelding til juletregang, forteller hun til Aftenposten.

Hun sier også at de lener seg på skriv fra Utdanningsdirektoratet og formuleringer i en dom fra Den europeiske menneskerettsdomstolen.

LES OGSÅ: Skolen tar smarttelefonen fra elevene

Juletre

STRIDENS KJERNE: Er det greit at alle skoleelever går rundt juletreet - uten foreldrenes tillatelse? Foto: NTB scanpix