Nyheter

Akan: – Narko er et stort problem i arbeidslivet

– I fjor dreide en av sju veiledningssamtaler hos oss seg om mistanke om bruk av narkotika, sier akan-direktør.

MANGE PÅ NARKO: – En av sju veiledningssamtaler vi hadde i fjor, dreide seg om narkotika, sier Akan-direktør Elisabeth Ege til P4 Nyhetene. Foto: NTB scanpix
MANGE PÅ NARKO: – En av sju veiledningssamtaler vi hadde i fjor, dreide seg om narkotika, sier Akan-direktør Elisabeth Ege til P4 Nyhetene. Foto: NTB scanpix

I kveld viser TV3 en episode av "Norge på dop" hvor de finner rester av opiater på to toaletter på Stortinget.

At dette er et reelt problem, kan direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege, bekrefte.

– En av sju veiledningssamtaler vi hadde i fjor var knyttet til narkotika, sier Ege til P4 Nyhetene.

Tilsammen hadde Akan 160 veiledersamtaler i fjor, hvorav 111 av disse dreide seg om narkotika. De resterende dreide seg om alkohol.

– Det er typisk at en leder ringer inn og sier han er bekymret for en ansatt og vet at det er narkotika det dreier seg om. Dette er også dramatiske situasjoner knyttet til den det gjelder, men også for arbeidsplassen, fortsetter hun.

At TV3 fant spor av opiater på to toaletter på Stortinget, trenger ikke bety at det er noen som har brukt narkotika der, sier Ege.

– Opiater finner vi i blant annet medisiner som palargin forte, så det er ikke sikkert at dette er en indikasjon på at noen har brukt narkotika der, sier hun.

– Alkohol er fortsatt mest utbredt

– Alkohol er definitivt det største problemet. Omlag 60 til 70  prosent av samtalene dreier seg om alkohol, avslutter hun.