Nyheter

Anne B. Ragde: – Sylvi Listhaug er min helt

Støtter Listhaug i monster-debatten.

FORNØYD: Forfatter Anne B. Ragde sier hun setter pris på politikere som sier det folk tenker. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Forfatter Anne B. Ragde sier hun setter pris på politikere som sier det folk tenker. Foto: NTB scanpix

Forfatter Anne B. Ragde går nå ut med full støtte til justisminister Sylvi Listhaug, som omtalte barneovergripere som monstre.

– Jeg støtter Listhaug og synes det er befriende at en politiker bruker ord som folk forstår. Jeg oppfatter monsterbegrepet som uttrykk for et sterkt engasjement, og det er på tide å våkne, sier Ragde til Adressa.

Hun presiserer at politi og domstol ikke kan bruke slike begreper, men mener Listhaug er i sin fulle rett til å si det folk flest tenker.

– Det må hun gjerne fortsette med. Listhaug er min helt.

– Må slutte å koke te
Jurist Anine Kierulf, fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter, er blant dem som har kritisert statsrådens ordbruk.

– Det er en grunn til at vi har menneskerettigheter, de angår mennesker og ikke monstre. Dehumaniserende retorikk kan virke som en bagatell, men man skal være bevisst på hva man gjør når man bruker disse ordene, sa Kierulf i NRKs Dagsnytt 18 i slutten av januar.

Ragde er ikke enig.

– Det velter over oss, vi ser en eksplosjon i overgrepssaker på internett og det mørket nettet. Fagfolk må innrette seg etter den nye virkeligheten og vise at de skjønner hva som skjer rundt oss. De må slutte å dille og koke te til dem, sier forfatteren til Adressa.