Nyheter

Brekke: Aldri vært noen personlig konflikt

- Vi har god kjemi, sier konsernsjefen og styrelederen i Telenor.

HAR GOD KJEMI: Styreformann Gunn Wærsted og Telenorsjef Sigve Brekke sier de har god kjemi. Foto: NTB scanpix
HAR GOD KJEMI: Styreformann Gunn Wærsted og Telenorsjef Sigve Brekke sier de har god kjemi. Foto: NTB scanpix

- Det har aldri vært noen personlig konflikt mellom meg og styreleder Gunn Wærsted.

Det sa Telenorsjef Sigve Brekke da han og Wærsted i dag holdt en pressekonferanse etter alt bråket rundt at styrelederen skal ha bedt konsernsjefen gå av.

- Tillit til Brekke
Det var Dagens Næringsliv som i forrige uke skrev at styrelederen skal ha bedt Brekke trekke seg, etter avsløringer om korrupsjon i selskapets avdeling i Asia. Etter et to dager langt styremøte mandag og tirsdag meddelte styret at de fortsatt har tillit til Sigve Brekke. Det fastholdt Gunn Wærsted i dag.

- Styret har tillit til Sigve Brekke. Rykter har gjort at vi må gi informasjon vi normalt ikke gir. Det stemmer at det har vært en uenighet i styret om Brekke, men det stemmer ikke at det har vært noen avstemning, sa Wærsted.

Hun sa videre at de to har en god personkjemi og at dette har handlet om sak.

- Jeg er glad for at styret har vist meg tillit, sa Brekke.

Hardt ut mot lekkasjer
Wærsted sa også at selskapet har nulltoleranse for korrupsjon. Internrevisjon skal ha avdekket 11 brudd på egen regler i Bangladesh. Blant annet skal Telenor ha sponset spesialstyrker i landet mens Brekke var Asia-sjef.

- Nå må vi se framover og se på hva som er best for selskapet. Styrets beste vurdering er at dette er det som er best for selskapet sånn som situasjonen nå er, understreket styrelederen.

– Lekkasjene kommer fra noen som jobber tett opp mot styret. Jeg vet ikke hvem, og har heller ikke brukt noe tid på å prøve å finne ut av dette, sier Wærsted.

Hun forteller videre at styret i selskapet må bli mer bevisst på hva som skal skje med konfidensiell informasjon.

– Vi må bli mer bevisst på det ansvaret man har når man mottar konfidensiell informasjon. Slik at alle forstår viktigheten av at det blir innenfor de dørene eller ørene som skal høre det, sier hun til P4 Nyhetene.

Brekke: – Jeg har ikke lekket
Det har også vært spekulasjoner om Sigve Brekke selv hadde lekket informasjon om at han ble bedt av styret om å vurdere sin egen stilling.

– Jeg vet ikke hvor lekkasjene kommer fra, og jeg ser svært alvorlig på dette. Dette er noe vi ikke skal ha i vårt selskap, og som jeg håper vi slipper å se i framtiden, sier Brekke.