Nyheter

Eldre dater på nett som aldri før

Flere over 65 tar tastaturet til hjelp for å finne kjærligheten.

ELDRE DATER PÅ NETT: Stadig flere eldre dater på nett, viser tall P4 Nyhetene har fått fra nettdatetjenesten Match.com. Foto: NTB scanpix
ELDRE DATER PÅ NETT: Stadig flere eldre dater på nett, viser tall P4 Nyhetene har fått fra nettdatetjenesten Match.com. Foto: NTB scanpix

Stadig flere eldre dater på nettet. Tall P4 Nyhetene har fått fra nettdatingsiden Match.com viser at antallet eldre over 65 år som dater på nettet har økt med over 30 prosent de siste to årene. 

- Vet hva de vil ha
Markedsansvarlig i Match.com, Robin Goncalves, sier de eldre er tydelige på hva de er på jakt etter.

– Når det kommer til utseendet så er de mer eksakte på hva de er ute etter. Men de er også mer romantiske, forklarer Goncalves.

Han legger til at veldig mange eldre etterlyser noen som ikke røyker.

Goncalves sier trenden viser at de eldre ikke nødvendigvis leter etter et ekteskap eller en kjæreste, men at mange bare ønsker å få nye venner og ha noen å dele opplevelser og tanker med. 

Han opplever stadig vekk å få brev fra brukere som vil takke for hjelpen de har fått gjennom å ha en profil på internett.

De eldre nyter livet
Samlivsekspert Eva Tryti sier til P4 Nyhetene at de eldre har blitt mer opptatt av å nyte livet. 

– Eldre blir jo en gruppe som mer og mer forventer et spennende liv. De sitter ikke lenger i gyngestolen og passer barnebarna, sier Tryti.

Hun tror trenden vil fortsette.

– Det er jo nærmest som man har gått gjennom lydmuren og sluttet å være en sånn gammeldags eldre person som venter på å dø. Vi reiser mer, dater mer og skiller oss mer, forklarer samlivseksperten. 

Hun sier de eldre nå har mer liv å fylle etter at barna flytter ut fordi de lever lengre, og dette tror jeg vil øke livskvaliteten, sier Tryti.

Nyter hverandres selskap
To som har funnet hverandre etter å ha chattet på nett er Håvard og Siri på 70 år. De oppfordrer flere til å gjøre det samme.

– Er man veldig heldig så treffer man en man kan tenke seg å bruke mer tid på, sier Håvard til P4 Nyhetene. 

Han har datet på nett i mange år, men sluttet da han og Siri fant tonen.

–  Jeg har jo lyst til å treffe en mann. Det må jeg jo si. Blir det ikke noe, så er ikke det så farlig. Blir det noe, så er jo det kjempefint, forteller Siri, mens hun hviler i armkroken til Håvard.

– Vi har jo truffet flere begge to, og av og til så har man blitt byttet ut, og det må man jo leve med, legger Håvard til. 

De to er glade for å ha funnet noen å være sammen med.

– Vi sykler og går turer og har det hyggelig sammen. Så når du går nå så skal vi klemme litt, humrer Håvard videre, mens Siri flirer ved siden av og blir litt rød i kinnene.