Nyheter

Godtekrigen er i gang

Nå dumpes prisen på godteri.

KRIGEN HAR STARTET: Samtidig som høytiden nærmer seg, faller prisene i smågodthyllene. Foto: NTB scanpix
KRIGEN HAR STARTET: Samtidig som høytiden nærmer seg, faller prisene i smågodthyllene. Foto: NTB scanpix

Smågodtkrigen er i gang. Både REMA 1000, Kiwi og Coop har nå skrudd ned hektoprisen på smågodt til 6,90.


Det var Nettavisen som først meldte om priskrigen. Ifølge avisen er prisene nå like hos REMA 1000, Kiwi, Coop Xtra og Coop Obs.

- Ville ikke starte smågodtkrig
Kiwi lanserte små smågodtposer tidligere i år, samtidig som butikkjeden lanserte en rapport om dagligvarebransjens ansvar rundt kosthold i Norge. Da sa Kiwi at de ikke vil starte en priskrig på smågodt før påske, men at de ikke kunne garantere at de ikke ville henge seg med dersom andre skrudde ned prisen.

– Vi presser prisene selv og må også følge med på hva konkurrentene gjør. Vi setter ned prisen på smågodt fordi vi alltid skal slåss for å være billigst, sier kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, til P4.

I fjor var prisene nede i 2,90 kroner per hekto smågodt i de store kjedene. Hvor prisene vil ende innen årets påske starter, gjenstår å se.

- Tøff konkurranse på alle påskevarer
Arvin understreker at kjeden ikke vil annonsere prisen på smågodt og at de heller ikke vil sette dette ut på paller i butikken, slik de gjorde før påske i fjor.

– Kundene må jo få lov til å kose seg med godteri. Vi har også et sunt alternativ med beger med frukt og grønt til samme kilopris som smågodt, sier Arvin.

Kommunikasjonssjefen sier videre at det nå er tøff priskonkurranse på alle tradisjonelle påskevarer.

LES OGSÅ: Nå stiger matprisene – dette øker mest

Pris
SMÅGODT: Nå er priskrigen igang. Foto: NTB scanpix