Nyheter

Gullet glapp for Bjørgen

Charlotte Kalla ble for sterk under 15 kilometeren med skibytte.

GULLET GLAPP: Marit Bjørgen gikk inn til sølv under 15 kilometer med skibytte i Pyeongchang. Foto: NTB scanpix
GULLET GLAPP: Marit Bjørgen gikk inn til sølv under 15 kilometer med skibytte i Pyeongchang. Foto: NTB scanpix

Svenske Charlotte Kalla var overlegen på den første langrennsdistansen under OL, og fikk dermed mesterskapets første gull.

To kilometer før mål rykket Kalla til i bakken. Bjørgen klarte dermed ikke å forsvare OL-gullet fra Sotsji på 15 kilometeren med skibytte. 

Marit Bjørgen gikk inn til sølv åtte sekunder etter Kalla. 37-åringen tok sitt fjerde OL-sølv i karrieren, og sin 11. olympiske medalje totalt.

Kalla kunne innkassere sin tredje olympiske gullmedalje. Bronsen gikk til finske Krista Pärmäkoski.

Forberedt på tøff konkurranse 
– Det føles veldig, veldig bra! 

Det sa den svenske gullvinneren til P4 rett etter løpet var ferdig. Hun var forberedt på at Bjørgen ville bli tøff konkurranse.

– Jeg visste at det kom til å bli tøft å møte Marit under OL. Jeg må være skjerpet til tusen for å konkurrere mot henne. Det kommer til å bli tøffe dueller framover, sier hun.

Kalla
SUVEREN: Charlotte Kalla gikk inn til gull på den første langrennsdistansen i OL i Pyeongchang. Foto: NTB scanpix

– Håper på flere dueller med Kalla
– Jeg er veldig glad for sølvet. Charlotte var sterk i dag, og jeg synes jeg sleit litt i starten på klassisken. Men jeg ble bedre og bedre etterhvert, og det gikk bra på slutten av klassisken.

Det uttalte Bjørgen til P4 rett etter sølvet var et faktum. Bjørgen sier at svenske Kalla er i veldig god form, og at hun kommer til å bli en sterk konkurrent i mesterskapet.

– Jeg håper det blir flere dueller med Charlotte fremover, og at jeg kan være med og gi henne en bedre kamp senere.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg klarte ikke å holde tempoet oppe på sisterunden. Weng endte på en niendeplass, over 40 sekunder bak Kalla. Østberg havnet nesten et minutt bak, og fikk en 11. plass. Ragnhild Haga ble nummer 15.