Nyheter

Historisk godt nybilsalg

Det er blitt solgt mange biler i 2015.

KJØPTE MANGE BILER: Nordmenn har kjøpt flere biler i 2015 enn året før.
KJØPTE MANGE BILER: Nordmenn har kjøpt flere biler i 2015 enn året før.

Nybilsalget i 2015 har vært det tredje beste i historien. Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Totalt har det blitt solgt 137.608 biler fra januar til november i år. Det er en økning på 4,6 prosent fra i fjor, da det ble solgt 131.553 biler.

- Fetere lommebok
- Folk flest har hatt god råd, sier direktør i Opplysningsrådet for veitrafikken, Øyvind Solberg Thorsen.

Han tror økningen i salget først og fremst skyldes at nordmenn har mer penger.

- Det er en av grunnene til at bilsalget har blitt såpass høyt i år, sier Thorsen.

Volkswagen mest populært
Det er solgt flest biler av merket Volkswagen i år. Til og med november er det solgt 24.463 VW-biler, noe som er 4823 flere enn i fjor. Saken om dieselutslippsjukset ser ikke ut til å ha påvirket salget. Det var i september det ble kjent at det tyske bilkonsernet skal ha jukset med utslippstester. I oktober ble det solgt 2210 Volkswagen i Norge, en liten økning i forhold til samme måned i fjor. I november ble det solgt 2346 biler av merket, 426 flere enn i november i fjor.

Det er Toyota som er den nest mest populære bilen for nordmenn. Det ble solgt 15.150 Toyotaer fra januar til november i år mens BMW er på tredjeplass med 8.543 solgte kjøretøy.

Tror flere velger miljøvennlig
Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken tror oljekrisen vil bremse nybilsalget i 2016. Men han tror elbiler og hybridbilder blir avgjørende for hvor mange biler som selges neste år.

- Det norske avgiftssystemet premierer disse bilene som er mest miljøvennlige. Da er forholdene lagt til rette for at både forbrukere skal kunne kjøpe disse bilene og at bilorganisasjonene skal selge dem. Og samtidig ser vi også at alle bilprodusenter er i ferd med å komme på markedet med sånne biler, sier Thorsen.