Nyheter

Il Tempo Extra Gigante til Høyesterett

Familiepark nekter å gi seg.

STRID OM DENNE:
Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark. Foto: NTB scanpix
STRID OM DENNE: Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark. Foto: NTB scanpix

Striden om berg-og dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen familiepark ved Lillehammer fortsetter. Nå ankes den til Høyesterett, melder avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

Kjemper om rettigheter
Caprino Filmcenter krever at berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark i Lillehammer skal stenge da de hevder bilen er basert på bilen fra filmen "Flåklypa Grand Prix". Familieparken hevder på sin side at attraksjonen er bygget etter Kjell Aukrust sine originaltegninger som ble laget lenge før filmen ble produsert i 1975.

Tvisten har dreid seg om hvem som har opphavsretten; Aukruststiftelsen, som forvalter arven etter Kjell Aukrust, eller Caprino Filmcenter, som forvalter arven etter Ivo Caprino. Caprino Filmcenter vant i Eidsivating lagmannsrett etter å ha tapt i tingretten. 

Caprino
Il Tempo Gigante: Ivo Caprino foran bilen fra filmen Flåklypa Grand Prix, Il Tempo Gigante, i 2001. Foto: NTB scanpix

Åpnet i 2014
Racerbilen Il Tempo Gigante ble i filmen konstruert av sykkelreparatør og oppfinner Reodor Felgen og kjørt i billøpet Flåklypa Grand Prix. I forbindelse med filmen ble det laget en bil i full størrelse som ble vist på ulike arrangementer i Norge. 

Den omstridte berg- og dalbanen i Hunderfossen familiepark åpnet i 2014. Caprino-familien var ikke involvert i utviklingen av denne.