Nyheter

Kjøper sex i julebordsesongen

Kan være utløsende for menn som har tenkt tanken på å kjøpe sex.

KAN VÆRE UTLØSENDE FAKTOR: Julebord og fyll kan få menn som har tenkt på å kjøpe sex til å gjøre det. Foto: Shutterstock
KAN VÆRE UTLØSENDE FAKTOR: Julebord og fyll kan få menn som har tenkt på å kjøpe sex til å gjøre det. Foto: Shutterstock

- Korte skjørt, kløfter og utfordrende dans gjør at man får lyst. Når det er mye alkohol så mister man hemninger, en kjenner på kåthet uten å få gjort noe med det. For mange som fra før av har tenkt på å kjøpe sex så kan julebord være en utløsende faktor.

Det sier prosjektleder Live Mehlum i KAST, et hjelpetilbud for sexkjøpere som angrer på det de har gjort. 

- Mister hemninger
Hjelpetilbudet som drives av Reform ressurssenter for menn har størst pågang i januar og februar. Hittil i år har 50 menn kontaktet KAST. 15 av dem tok kontakt i januar og februar.

De aller færreste av de som har kjøpt sex i forbindelse med et julebord kjøper sex på gata.

- De bruker eskortetjenester. Med et tastetrykk på mobilen kan en finne lister med telefonnumre og gjøre avtaler der og da, sier Mehlum.

- Be om hjelp i forkant
De som går over grensen og kjøper sex og deretter henvender seg til KAST er ofte fulle av anger.

- De er fortvilet og synes det de har gjort er forkastelig. De ønsker hjelp til både å få snakket ut om det og å få hjelp til å ikke kjøpe sex igjen, sier prosjektlederen.

Rådgiverne hos KAST hjelper både de som har kjøpt sex og de som tenker på å gjøre det. 

- De heller om hjelp i forkant, sier Mehlum.

Hun har følgende råd til folk som frykter at de kan komme til å gjøre noe dumt i forbindelse med julebordssesongen.

- Avtal med en kompis å ta følge hjem. I tillegg kan det være lurt å ta med seg kontanter, akkurat nok til kvelden, og legge igjen kredittkortet hjemme, sier Mehlum.