Nyheter

Kvinne kastet ut baby – skal ha blitt tatt imot av mann på bakken

– Særlig skrikene fra barna vil forfølge meg, sier øyenvitnet Samira.

KATASTROFE: Flammene tok raskt fullstendig overhånd over boligblokken. Foto: AFP
KATASTROFE: Flammene tok raskt fullstendig overhånd over boligblokken. Foto: AFP
Seks personer er så langt bekreftet omkommet etter flammeinfernoet i boligblokken i Kensington i London onsdag morgen.

Brannen startet i 01-tiden på natten, og i løpet av kort tid spredte flammene seg til nesten alle de 27 etasjene. Mer enn 200 brannfolk jobbet med å slukke brannen.

Banket og skrek
Vitner forteller om hjerteskjærende scener i og rundt boligblokken etter hvert som folk våknet og skjønte at de ikke hadde sjanse til å unnslippe flammene.

Samira Lamrani forteller at hun så en kvinne som forsøkte å redde babyen sin ved å kaste den ut fra niende eller tiende etasje.

– Det begynte å dukke opp mange folk ved vinduene, og de banket og skrek frenetisk. En kvinne signaliserte at hun skulle kaste ned babyen sin, og prøvde å få noen til å ta imot. En mann løp fram og klarte å få tak i barnet, forteller Lamrani til Telegraph.

Historien er også fortalt til nyhetsbyrået AP, men det er ikke kjent hvordan det har gått med barnet eller moren.


Skrikene vil forfølge henne
Lamrani er sterkt preget av det hun så i morgentimene onsdag.

– Det var folk som banket og ropte på hjelp fra alle mulige steder. Vi som sto på bakken prøvde å berolige dem med at vi hadde ringt etter hjelp og gjort alt vi kunne gjøre, men uttrykket i ansiktene deres lyste «død». Jo mer jeg så opp, jo flere folk så jeg. Utallige mennesker. Særlig skrikene fra barna vil forfølge meg i lang tid, forteller Samira Lamrani til Telegraph.

Et annet vitne så en mor kaste sønnen på rundt fem år ut av vinduet fra femte eller sjette etasje.

– Jeg tror han er ok, at han bare fikk noen brukne ribbein og blåmerker, forteller «Zara» til avisen.

Saken fortsetter under bildet
storbrann
NABOER: Lokale innbyggere følger sjokkerte med på den katastrofale brannen. Foto: AFP

Ble etterlyst i sosiale medier
Brannen skal ha spredd seg svært raskt, og oppsto på et tidspunkt da folk flest ligger og sover, og det fryktes at mange ikke har klart å komme seg ut.

– Det er flere som etterlyser sine kjære i sosiale medier. Det har også vært folk som i panikk har prøvd å komme seg så nær bygningen som mulig, ettersom de har familie og venner inni den. De får ikke kontakt, fortalte P4s reporter Tonje Veronica Iversen direkte fra åstedet.

– Det var to personer som var fanget på toppen. De forsøkte å signalisere folk med lyset fra mobiltelefonene. De kunne ikke nå dem, og flammene fortsatte oppover, forteller øyenvitne Victoria Goldsmith til Sky News, gjengitt av VG.

Boligblokken, som besto av 120 leiligheter, skal være bygget i 1974.