Lippestad: - Det er det rareste jeg har hørt

Geir Lippestad rister på hode av "mental Berlin-mur"- utspill.

FÅR KJEFT:
Oslos nye byregjering
Fra.v Robert Steen (Ap), Tone Tellevik Dahl (Ap), Geir Lippestad (Ap), byrådsleder Raymond Johansen, MDGs Lan Marie Nguyen Berg, Hanna E. Marcussen (MDG), Rina Mariann Hansen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV)  Foto: NTB scanpix
FÅR KJEFT: Oslos nye byregjering Fra.v Robert Steen (Ap), Tone Tellevik Dahl (Ap), Geir Lippestad (Ap), byrådsleder Raymond Johansen, MDGs Lan Marie Nguyen Berg, Hanna E. Marcussen (MDG), Rina Mariann Hansen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV) Foto: NTB scanpix
Den nye byregjeringen får kjeft for å sette inn sosiale tiltak øst i Oslo, og fordi vestkanten ikke er representert i det nye byrådet.

- Der er det største mangefoldet. Der vet vi at det er viktig for integrering at barna kommer inn i barnehage, kommer inn i skole og kommer inn på skolefritidsordning, sier eir Lippestad, fersk byråd for næring og eierskap med ansvar for integrering og mangfold.
Saken fortsetter under bildet.
- Det er det rareste
RISTER PÅ HODE: Geir Lippestad (Ap) avviser kritikken. Foto: NTB scanpix

- Fornuftig politikk
Målet til den byregjeringen er å gjøre hovedstaden mindre delt.

- Vi setter inn tiltakene der det er størst behov, og det tenker jeg er fornuftig politikk, sier Lippestad.

- Det er det rareste jeg har hørt
Eks-byråd og nå landbruksminister, Sylvi Listhaug fra Frp, frykter at det nå kommer til å bli en "mental Berlin-mur" mellom øst og vest, skriver Dagbladet.

- Det er det rareste jeg har hørt. De kan jeg nesten ikke forstå, sier den ferske byråden. Han mener hele byen vil ha glede av at penger blir brukt der behovet er størst.

- Det er ingen som har glede av, heller ikke vest, at det er fattigdom, manglende integrering og store sosiale problemer, sier Lippestad. 

- Splittelsen vil øke

Lishaug mener den nye byregjeringen deler Oslo i to.

- Vinnerne er de med godøkonomi som bor i øst, og taperne er de med dårlig økonomi i vest. Splittelsenmellom øst og vest vil sannsynligvis øke med denne forskjellsbehandlingen, skriver hun i en e-post til P4.