Nyheter

Meteorologisk institutt: – Snøværet fortsetter

Må fortsatt vente på våren.

SNØ OG SLAPS: På Romerike har det vært utfordrende kjøreforhold. Dette bildet er tatt i Jessheim sentrum mandag morgen. Foto: Lytterbilde
SNØ OG SLAPS: På Romerike har det vært utfordrende kjøreforhold. Dette bildet er tatt i Jessheim sentrum mandag morgen. Foto: Lytterbilde

- Det vil ta tid før snøen blir borte på Østlandet, sier vakthavende meteorolog, Mathilda Hallerstig, ved Meteorologisk institutt til P4-nyhetene.

Drar til Sverige
Mandag morgen kom snøen for fullt i de folkerike fylkene rundt Oslofjorden. Likevel dristet mange bileiere seg ut på veiene med sommerdekk, noe som har ført til en rekke ulykker og utforkjøringer.

Og det blir ikke bedre med det første.


– Sent mandag kveld vil det begynne å minke i intensitet. Tirsdag begyunner lavtrykket å bevege seg østover, slik at det utover dagen tirsdag vil bli mindre og mindre snø, sier Hallerstig.

Lavtrykket går altså inn i Sverige, så fra Trøndelag og nordover vil det bli veldig fint vær.

Saken fortsetter under bildet
hønefoss
VINTER: Dette bildet er tatt i Heradsbygda i Hønefoss mandag morgen. Foto: Lytterbilde

Bedring mot helgen
– Man kan si at det er litt snudd på hodet nå, med snøkaos i sør, og sol og fint vær i nord, sier meteorologen.

Men vårtemperaturene må de fleste av oss vente på.

– Det ser ikke ut som om det kommer så mye varmt vær de nærmeste dagene, men det går sakte men sikkert mot vår. Mot slutten av uken kan ser det kanskje litt bedre ut, sier Mathilda Hallerstig ved Meteorologisk institutt.