Nyheter

Politiet: – Ikke ta telefonen hvis dette nummeret ringer

Har fått melding om svindelforsøk.

ADVARER: Mange har fått plagsomme oppringninger fra 39221618 de siste dagene. Foto: Shutterstock
ADVARER: Mange har fått plagsomme oppringninger fra 39221618 de siste dagene. Foto: Shutterstock

En rekke personer over hele landet har de siste dagene opplevd å få mystiske anrop fra et spesifikt telefonnummer. 


Nå opplyser politiet på Romerike at de har blitt kontaktet av en person som hevder å ha blitt utsatt for svindelforsøk fra det samme nummeret.

Telefonnummeret det er snakk om er 39221618.

– Det virker som det er spilt enn en ferdig melding, som blant annet spør om kredittkortopplysninger. Vi vil anbefale dem som blir oppringt om ikke å ta telefonen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Trond Lorentzen til Romerikes Blad.


«Flirte det bort»
Nummeret 39221618 har fått en rekke oppføringer hos Telefonterror det siste døgnet. Flere hevder det er snakk om en app som gjør at man kan ringe og lure venner og bekjente.

Her er noen av tilbakemeldingene:

«Ringte å sa at jeg stjal internettet hennes for å så laste ned videoer. Irriterende bergenstalende kvinnemenneske med en fæl arrogant væremåte. Mulig svindel. Flirte det bare bort, men hun overhørte meg. Tragisk»

«Kjerring som påstår at hunden min skal bli avlivet fordi ho mener at den bjeffer!»

«Ringte og sa jeg hadde lagt en lapp på ruta hennes. Virket som playback, da hu svarte på ting jeg ikke sa. Usikker om de er ute etter svar og ta opp når vi svarer ja, for å eventuelt bestille ting i vårt navn»

«Dette er en luretelefon-tjeneste. Dette er IKKE scammere eller folk som er ute etter at du sier "ja" på telefonen. Ikke farlig. »