Nyheter

Politiet: Ta med pass på tur til Sverige

Alle nordmenn som skal på svenskehandel eller ta danskeferga bør ta med seg passet.

PASS: Ta med deg passet dersom du skal over grensa. Foto: Shutterstock
PASS: Ta med deg passet dersom du skal over grensa. Foto: Shutterstock

Alle som skal ut og inn av Norge, enten med ferger eller på svenskegrensa. må fra i morgen tidlig ha med seg gyldig identifikasjon, hovedsaklig et pass.

Det sa Politidirektoratet når de i dag informerte om det fra i morgen klokka 08.00 blir strengere grensekontroller inn til Norge.

Også norske reisende blir stanset
Kontrollen innføres først og fremst for å sjekke utenlandske statsborgere, men også nordmenn må være forberedt på å vise identifikasjonspapirer.

- De samme pliktene gjelder uansett. Alle må ha med seg gyldige reisedokumenter. Reisende må være forberedt personkontroll og fremvisning av identifikasjon på reiser til Norge, og den beste dokumentasjonen er pass. For nordiske borgere som skal ta ferjer til Norge, og ikke ha identifikasjonspapirer med seg, vil politiet utvise fleksibilitet. Men vi ber om at publikum har med seg pass og reisedokumentasjon, opplyser avdelingsdirektør for Politidirektoratet, Knut Smedsrud.

Artikkelen fortsetter under bildet
POD
BRUK PASS: Knut Smedsrud i Politidirektoratet ber alle som skal utenlands om å ta med pass. Foto: NTB scanpix

Kontrollen skjerpes ved grenseovergangene i Hedmark og Østfold og på ferger fra Danmark, Sverige og Tyskland og skal i første omgang vare i ti dager.

- Alle må kunne påregne å bli stanset. Det kan by på problemer å ikke ha med seg gyldig ID, sier Smedsrud.

Han understreker at politiet vil utvise fleksibilitet overfor nordiske borgere.asd
SVINESUND: Tollere og politi gjør en rutinekontroll på nattbussen fra Malmö på Svinesund tollstasjon tidligere i høst. Nå må man kunne vise gyldig legitimasjon på grensekontroller som dette. Foto: NTB scanpix