Nyheter

Prins Harry og Meghan Markle forlovet

Prins Harry forlovet med den amerikanske skuespilleren.

FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg neste år. Foto: AFP
FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg neste år. Foto: AFP
Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) har forlovet seg. Paret vil gifte seg våren 2018, opplyser det britiske kongehuset på Twitter.

Stor glede
"Prinsen av Wales er glad for å kunne annonsere at prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg," står det i meldingen.

Svært mange uttrykker glede over nyheten, blant dem Markles foreldre.

– Vi er veldig glade for Meghan og Harry. Vår datter har alltid vært en kjærlig og omsorgsfull person. Å se henne med Harry, som har de samme egenskapene, er en stor glede for oss foreldre. Vi ønsker dem all mulig lykke i framtiden, sier Markles foreldre, Thomas Markle og Doria Ragland.

Også Harrys bror og svigerinne, William og Kate, har kommet med en uttalelse.

– Vi er svært glade for Harry og Meghan. Det var vært fantastisk å bli kjent med Meghan, og å se hvor lykkelige de to er sammen.

Prinsens far, prins Charles, og hans kone Camilla gratulerer også paret og sier de ønsker dem "all lykke".


Saken fortsetter under innlegget

Fraskilt amerikansk skuespiller
Markle er mest kjent for sin rolle i TV-serien «Suits». Hun er fra Los Angeles, og var tidligere gift med skuespiller og produsent Trevor Engelson. 

Det var i juni i fjor at det ble kjent at Markle og prinsen var et par. I november i fjor gikk prins Harry hardt ut mot media, som han mente trakasserte kjæresten.

I oktober ble det spekulert i at den 36 år gamle skuespilleren skulle flytte inn hos prinsen allerede i november.

– Jeg har blitt fortalt av mine kilder at Meghan trolig flytter til London så snart som november. Hun har ikke skrevet under på flere sesonger av «Suits» og planlegger å forlate Canada for å gjøre London til hennes permanente hjem, sa den britiske kongehus-eksperten Katie Nicholl til Marie Claire.

Prins Harry er nummer fem i arverekken til den britiske tronen. Han er den yngste sønnen til prins Charles og avdøde prinsesse Diana.