Nyheter

Roger (48) laget musikkvideo om å jobbe i Posten – fikk sparken

– Sjefene likte den ikke.

 Foto: YouTube
Foto: YouTube

Roger Lindhjem (48) har fått sparken fra Posten, etter at han publiserte en musikkvideo om hvordan det er å jobbe i bedriften.


– Folk flest synes det er en morsom og fengende låt, men sjefene likte den ikke, sier Lindhjem til P4.

«Har du jobb i Posten, ja da blir du så lei at du faen får lyst til å henge deg. Lønna er ikke til å leve med, selv om du jobber som et helvete», synger Lindhjem i videoen, som du kan se nederst i saken.

Sangen ble skrevet for flere år siden, men det var først nylig han fikk laget en musikkvideo – og den ble lagt ut på YouTube mandag i forrige uke, skriver TV2, som først omtalte saken.

Saken fortsetter under bildet
roger
Foto: YouTube

Brøt med etiske retningslinjer
Lindhjem, som er på flyttefot, hadde allerede sagt opp jobben da videoen ble publisert, men skulle egentlig jobbe i Posten til over nyttår. Fredag måtte han slutte på dagen etter et drøftingsmøte.

– De så ikke humoren i sangen, virket det ut som. De sa videre at innholdet i videoen brøt med postens etiske retningslinjer og at dette var grovt overtramp.

– Skjønner du at Posten synes det er vanskelig å se på dette som humor?

– Vel, videoen er tøysete i sin helhet, så på bakgrunn av det, mener jeg man må legge vrangsiden til for ikke å se på dette med et glimt i øyet.

Etter drøftingsmøtet på fredag har han lagt til teksten «Dette er satire/humor og har ikke rot i virkeligheten. Som jeg kjenner det, er Posten en god arbeidsplass» i starten av videoen.


Fornøyde ansatte
Pressesjef i Posten, John Eckhoff, sier til TV2 at han ikke kan kommentere enkeltsaker.

– På et generelt grunnlag kan jeg si at arbeidstaker har en lojalitetsplikt overfor arbeidsgiver. Men det er en høy terskel for å uttale seg som arbeidstaker, sier Eckhoff til kanalen.

Han legger til at Postens medarbeiderundersøkelser viser at de ansatte er svært tilfredse på jobb.

LES OGSÅ: Butikksjef fikk sparken fordi han jobbet for mye