Spedbarn etterlatt på parkeringsplass

Ble funnet av kommunearbeider.

INNLAGT: Den nyfødte jenta er innlagt på Rigshospitalet med kristiske skader. Foto: Reuters
INNLAGT: Den nyfødte jenta er innlagt på Rigshospitalet med kristiske skader. Foto: Reuters

Et spedbarn ble tirsdag morgen funnet forlatt på en parkeringsplass i København i Danmark.

"En ansatt i kommunen fant et gråtende spedbarn ved en parkeringsplass sørvest i hovedstaden," skriver politiet i den danske hovedstaden på Twitter.

Innlagt
Den nyfødte jenta ble innlagt på Rigshospitalet med kritiske skader.

Politiet sier i en pressemelding tirsdag formiddag at de ikke har noen informasjon om hvor lenge det nyfødte spedbarnet var på parkeringsplassen.

De har heller ingen spor i søket etter vedkommende som la fra seg barnet og etterlyser nå vitner i saken.

Tester ut babyluker
I oktober gikk et flertall i Folketinget inn for en prøveordning med såkalte babyluker, der nybakte mødre som av ulike årsaker ikke kan ta vare på spedbarnet sitt kan levere barnet.

Når et barn legges i luken går alarmen og helsepersonell tar seg av barnet. Danske politikere mener en slik ordning, der mødre og fedre anonymt kan legge fra seg barn, sikrer at barnet overlever.

I oktober fant bygningsarbeidere i Glostrup på Sjelland liket av et nedgravd spedbarn. Barnet skal da ha ligget i jorden en tid. De siste 13 årene har det i gjennomsnitt vært en sak i året i Danmark der nyfødte barn er funnet etterlatt i søppeldunker og andre steder i det offentlige rom. Fem av disse barna var døde da de ble funnet, skriver Danmarks Radio.