Storbrann i London-blokk

– Grusomme øyenvitneskildringer.

DRAMATISK: Boligblokken står i full fyr. Foto: Reuters
DRAMATISK: Boligblokken står i full fyr. Foto: Reuters
Mer enn 200 brannfolk kjemper i morgentimene onsdag mot en voldsom brann i en 27 etasjer høy boligblokk i Kensington i London.

Klokken 07.20 opplyser London Ambulance Service at 30 personer er fraktet til fem ulike sykehus etter brannen.

Den kraftige brannen brøt ut i 01-tiden natt til onsdag, og blokken er fullstendig overtent.

– Hele blokka er i full fyr, og nå er hele bygningen nærmest oppslukt av flammer og røyk, forteller P4s reporter ved brannstedet, Tonje Veronica Iversen i 07-tiden.

Vitner skal ha hørt rop om hjelp fra bygget, og flere forteller om blinkende lys fra de øverste etasjene, noe som kan ha vært lommelykter.

– Vi har hørt grusomme øyenvitneskildringer. Det er mange som har hatt problemer med å komme seg ut, og som har ringt sine kjære og sagt at de ikke vet om de kommer seg ut, forteller Iversen.

Saken fortsetter under videoen

Etterlyser familie i sosiale medier
Brannen skal ha spredd seg svært raskt, og oppsto på et tidspunkt da folk flest ligger og sover, og det fryktes at mange ikke har klart å komme seg ut.

– Det er flere som etterlyser sine kjære i sosiale medier. Det har også vært folk som i panikk har prøvd å komme seg så nær bygningen som mulig, ettersom de har familie og venner inni den. De får ikke kontakt, forteller reporter Tonje Veronica Iversen. 

– Det var to personer som var fanget på toppen. De forsøkte å signalisere folk med lyset fra mobiltelefonene. De kunne ikke nå dem, og flammene fortsatte oppover, forteller øyenvitne Victoria Goldsmith til Sky News, gjengitt av VG.

Boligblokken skal være bygget i 1974.

storbrann
UTBRENT: Boligblokken er fullstendig utbrent etter den voldsomme brannen. Foto: AP
brann
RØYK: Brannen har vært synlig på mange kilometers avstand. Foto: Reuters