Nyheter

Tenåringsgutt lånte naboens PC - gjorde grusomt funn av søsteren

Nå er mannen arrestert, siktet for besittelse av barneporno og overgrep mot barn.

close up hands multitasking man using  laptop  connecting wifi Foto: Shutterstock
close up hands multitasking man using laptop connecting wifi Foto: Shutterstock

Det var ved en ren tilfeldighet som gjorde at 65 år gamle Joe Garza fra Fort Worth i USA tilfeldigvis ble avslørt tidligere denne måneden.


Mannen hadde nemlig lånt bort sin egen datamaskin til en nabogutt, som hadde problemer med sin egen. Men da gutten startet  mannens PC fant han en mappe som vekket oppmerksomhet, skriver lokalavisen Star-Telegram.

I mappen lå det nakebilder av tenåringens egen lillesøster, og gutten kontaktet derfor moren umiddelbart, som igjen kontaktet 65-åringen og ba om en forklaring.

– De snakket sammen i to timer. Jeg vet ikke om han innrømmet forholdet der og da, men han skal ha sagt at han har et problem og ba henne om ikke å ringe politiet, fortalte etterforskeren Domingo Martinez i det lokale politiet til avisen.

Det hørte kvinnen åpenbart ikke på, og mannen ble pågrepet av politiet før han rakk å forlate familiens hus.


Innrømmet misbruk
Garza, som beskrives som en venn av familien, ble umiddelbart siktet for oppbevaring av de ulovlige bildene, men innrømmet i avhør at han også hadde misbrukt jenta, samt hennes eldre søster.

Jentene skal i avhør bekreftet overgrepene, og forklart at mannen skal ha bedt de ikke si noe til foreldrene i bytte mot penger.

Etterforskeren skal ha tatt kontakt med det føderale rettsvesenet for å avgjøre om mannen skal siktes etter føderale lover. Mannens kausjon er satt til rundt 1 million kroner.