Nyheter

Ulv skutt i natt: – Nå føler jeg en ekstrem lettelse

Ble skutt rundt klokken 05.

DØD: Denne ulven ble skutt i Oppland natt til mandag. Foto: Statens naturoppsyn (SNO)
DØD: Denne ulven ble skutt i Oppland natt til mandag. Foto: Statens naturoppsyn (SNO)

Ulven som trolig har tatt livet av flere hundre sauer i Østre Toten i Oppland,ble natt til mandag skutt og drept.

Den mye omtalte ulven ble skutt rundt klokken 05. Jakten ble igangsatt etter at flere sauer ble funnet skadet og drept søndag.

– Jakta har pågått siden i går, med unntak av de første timene i natt. Jaktlaget har gjort en kjempejobb! Ulven ble skutt med et velrettet skudd av en jeger på post. Det var hunder i beredskap, men det ble ikke nødvendig, forteller jaktleder Kjell Bakken, til Oppland Arbeiderblad.

Han opplyser at det vil bli tatt DNA-prøver av dyret.

Glad landbruksminister
Sauebønder i området har de siste ukene organisert nærmest døgnkontinuerlig tilsyn med beiteområdene, for å unngå at ulven skulle ta enda flere sauer. Nå kan de trolig puste lettet ut.

– Jeg står rett ved den felte ulven. Det er stor lettelse i hele sauenæringen nå, det har vært en vond sommer når vi har sett hvordan denne har herjet, forteller Kjetil Ulset i Gran sautebeitelag til P4.

– Nå føler jeg en ekstrem lettelse! Vi har en egen Facebook-side og der er det mange som takker jaktlaget i dag, forteller Linda Suleng, talsperson for sauebønder på Østre Toten, til Oppland Arbeiderblad.

Også fra høyt politisk hold kommer det gledesmeldinger mandag morgen.

– Endelig lykkes en med å skyte ulven som har drept flere hundre sauer i sommer. La oss nå håpe at marerittsommeren for sauebøndene er over, sier landbruksminister Jon Georg Dale til VG.