På jakt etter det ekstreme

Austin (38) oppsøker branner, drap og ulykker i storbyen Los Angeles.

 - Det handler om å være på rett sted til rett tid. Eller kanskje rettere sagt på feil sted til feil tid, sier Austin Raishbrook til P4 i Los Angeles.

På jobb i mørket
Det er midtnatt, lørdag kveld, og briten sitter i sin svarte Ford Crown Victoria, en gammel politibil. Han har parkert på en tom parkeringsplass, nærme påkjøringsrampen til motorveien. Det skal være kortest mulig vei hvis noe skjer.

- Jeg har seks forskjellige radioer og overvåker omtrent 1600 frekvenser, sier han og peker ned på de orasje-blinkende radioene mellom setene.

Raishbrook har drevet med såkalt nightcrawling i Los Angeles i 20 år. Han sluttet på skolen da han var 18 og jobbet på et supermarket hjemme i England. Målet var hele veien Los Angeles på USAs vestkyst. Biler, krim og spenning fristet ham.

Se video fra P4s kveld med Raishbrook øverst i saken.

 - Holder på til jeg er 80
Sammen med sine to brødre har Austin startet selskapet RMG News. Småbarnsfaren jobber som fotoredaktør på heltid, men prøver å kjøre så ofte han kan.

Det handler om å fange opp og oppsøke de drøyeste hendelsene, de som kan nå kveldnyhetene på TV. På en god kveld kan brødrene selge for tusenvis av kroner.

P4 fikk bli med da Austin jaktet en pågående biljakt, filmet en påkjørt fotgjenger og ble vitne til brann. Hør hele radioreportasjen øverst i saken.

- Jeg holder på til jeg er 80 år. Enten jeg tjener penger på det eller ikke. Dette er min store lidenskap, sier 38-åringen.

Film-suksess med Gyldenhaal
Raishbrooks erfaring og kompentanse kom godt med da Dan Gilroy og Jake Gyllenhaal lagde filmen Nightcrawler, som nylig fikk Oscar-nominasjon for Beste manus.

Handlingen i filmen foregår i nettopp Los Angeles. RMG News-selskapet var konsulenter under innspillingen.