Ekte rallyglede for gale tante Sølvi

Malene ville gjerne overraske sin gale tante Sølvi med en bursdagsgave utenom det vanlige. Og det kunne selvsagt Gledespatruljen hjelpe til med!

I begynnelsen av denne uken mottok P4s gledespatrulje en e-post der det sto: « Gale tante Sølvi ble 30 år 8. mai. Hun har fire aktive gutter på 10, 8, 5 og 9 måneder. Drømmen hennes er å kjøre fort. I en ekte rallybil».

 

Og selvsagt måtte vi hjelpe Malene med å oppfylle tantens drøm. Derfor tok vi kontakt med Tom Heitmann, som driver « Rally for alle» utenfor Holmestrand.

 

- Jeg har holdt på med dette i snart fem år og har hatt 2-3000 mennesker innom for å kjøre rally, så du kan slappe helt av. Jeg vet hva jeg driver med, sier Finnmarkingen og gir en litt småskeptisk Sølvi en god klem i det vi ankommer Heitmanns gårdstun, som er fylt til randen av rallybiler, crosscarter og en egen og helt privat rallyløype.

 

- Skal kose seg

- Min første målsetting er alltid at kunden skal kose seg. At du skal ha en fin kjøretur. Dernest har jeg som mål at du skal kjøre så raskt at du får bilen til å lette, sier den rutinerte rallyføreren til Sølvi, som etter en kort introduksjon får på seg kjøredress, hjelm, intercom og firepunktssele.

 

Så tar hun plass bak rattet i Toms Subaru, som ikke er helt ulik bilen som en hvis Mr. Solberg ble verdensmester med tilbake i 2003.

 

- Du må aldri tvile. Du må bremse når jeg sier du skal bremse og gi gass når jeg sier at du skal gi gass, fortsetter Heitmann i det bilen svinger ut på sin første av mange runder rundt låven utenfor Holmestrand.

 

- Hun fikk totalt noia da vi svingte inn her og hun skjønte hva hun skulle være med på. Da ble jeg et øyeblikk redd for at jeg hadde gjort noe feil, sier Malene, som imidlertid raskt kan slippe skuldrene ned.

 

Å fly med bil

Bak rattet på den blå rallybilen kan vi nemlig se at Sølvi storkoser seg. Og etter kun fem-seks runder kjører hun så raskt at de når dagens andre målsetting.

 

- Jeg har også som mål at alle som kommer hit skal få kjenne på følelsen av å fly med bil. Jeg har et lite hopp midt i runden. Der skal alle fire hjulene i luften og det klarte hun, sier en glad og stolt rallylærer, som gir ukas gledespatruljevinner en god og svett klem.

 

- Ja, jeg fikk totalt hetta da jeg skjønte hva som ventet, men jeg vurderte aldri å backe ut. Og det er jeg glad for nå. Dette var helt fantastisk og jeg ville bare fortsette å kjøre, sier en svett, kjempeglad og fortsatt like gal tante Sølvi, som ikke kan få takket niesen nok for at hun tok kontakt med P4s Gledespatrulje.

 

Rallyglede