Paul McCartney kan ha "mistet" mange Beatles-låter

Paul McCartney har utgitt hundrevis av sanger, men flere av låtene han og John Lennon skrev har imidlertid blitt glemt.

Sir Paul McCartney tror flere titalls låter han laget med John Lennon er borte. Foto: AP
Sir Paul McCartney tror flere titalls låter han laget med John Lennon er borte. Foto: AP

Gjennom en karriere på mer enn 50 år har Paul McCartney utgitt hundrevis av sanger. Og mange fler kunne det ha blitt, men flere av låtene han og John Lennon skrev har imidlertid blitt borte i glemselen (!).

I et nytt intervju med The Evening Standard snakker Paul McCartney om hvordan teknologi har gjort det lettere å huske musikalske ideer.

- Ting har endret seg ganske mye. Du har opptaksmuligheter nå som forandrer hele låtskriver-prosessen. Da John Lennon og jeg begynte å skrive låter måtte vi vi bare huske de.

Forkastet eller glemt
McCartney husker de tidlige årene da han og Lennon satt hjemme i sitt eget hus og skrev låter. Mange av dem skulle senere bli legendariske, mens andre rett og slett ble forkastet eller glemt.

- Det var alltid en risiko for at vi bare ville glemme det. Hvis du ikke kunne huske det neste morgen var det borte. Det må ha vært dusinvis av låter som ble borte på denne måten, sier McCartney.

Omfavner ny teknologi
I stedet for å klage på hvordan unge musikere har det enklere i dag, har McCartney omfavnet ny teknologi og funnet ut at det har hjulpet han i den kreative prosessen.

- Nå som du kan få ting ned på èn enhet, har jeg fått millioner av ting jeg ønsker å ta opp og gjøre.