Christer Berens oksehalegryte

Har du tid, har du også en fantastisk middag i vente.

Denne retten er ikke bare fantastisk god, den lager i prinsipp seg selv, bare du har tid.

Og den varmer godt i disse kalde tider, særlig om man serverer et godt glass rødvin til.

Dette trenger du : 
6 personer
1.5 kilo oksehaler
2 st løk i skiver
5 fedd hvitløk
2 store gulrøtter i skiver
4 tomater i  store terninger eller en boks tomat
2-4 dl rød vin
2 ss soyaolje eller balsamico.
Tørkede eller friske urter som rosmarin eller timian, salt og pepper

Revet parmesan er godt til, eller litt revet sitronskall.

Servering:
Jeg synes denne retten er aller best med pasta, men potetpuré eller kokte poteter er også godt. Den lages best i en jerngryte. 

1. Start med å brune oksehalene i litt olje slik at de får farge, sett til side og brun løk og gulrot. 

2. Legg tilbake kjøttet og øk varmen til maks, tilsett rødvin og evt, soya/balsamico og kok i noen minutter, senk varmen og til sett kraft og tomater samt krydder. 

3. La koke uten lokk i ca 30 minutter. Sett på lokk og senk varmen eller sett inn gryten i ovnen på 140 grader i 2 timer. 

Du kan også la den stå i oven i mange timer, men da bør temperaturen senkes tilsvarende.

Christer