Enerly klarer fortsatt ikke å se TV-bildene

Ti år etter ulykken snur Dagfinn Enerly (42) seg fortsatt bort når bildene av kampen vises på TV.

Torsdag 29. oktober er det nøyaktig ti år siden den skjebnesvangre fotballkampen mellom Start og Fredrikstad. Kampen som endte med at Dagfinn Enerly fikk livet snudd på hodet, etter at han etter en kollisjon med en lagkamerat ble lam fra brystet og ned.

Da fotballspilleren var gjest i P4s Radiofrokost, fortalte han at han fortsatt ikke klarer å se bildene fra hendelsen.

- Jeg har sett det én gang. Det var ikke noe moro og jeg ikke noe behov for å se det flere ganger, sier Enerly i intervjuet.

Fotballspilleren hadde besøk fra utlandet som gjerne ville se hendelsen, og da foreslo kona Mona at Dagfinn burde se episoden en gang først. 

- Når jeg vet hvordan jeg har det i dag, og hvordan fremtiden blir, så er det greit å ha sett det en gang, sier 42-åringen.

Men det holdt med den ene gangen.

- Hvis det blir sendt på TV nå, så snur jeg meg rundt, forteller Enerly. 

Hvordan er det når du drømmer, løper du, eller sitter du i rullestol?

- Jeg spiller veldig ofte fotball i drømmene mine. Og da spiller jeg for Fredrikstad, sier Enerly.

sdsd

STØTTE: FFK-tilhengere med banner "Dagfinn i våre tanker" før starten på Royal League-kampen mellom Lyn og Djurgården IF på Ullevaal stadion i Oslo kun dager etter at han ble skadet. Foto: NTB scanpix

Mange av drømmene handler om at han ikke rekker fotballkampen.

- Jeg har glemt en sko eller en leggskinne og må lete mye. Og de finner jeg aldri, og når jeg til slutt skal trappa opp til kamp, så våkner jeg, forteller Enerly.

Den tidligere fotballspilleren beskriver drømmene som fine drømmer, ikke mareritt.

- Det er gode drømmer, det er sjeldent at jeg drømmer at jeg sitter i rullestol. Men uansett om jeg drømmer eller ikke, jeg våkner stort sett med et smil om munnen likevel, sier Enerly.

Gåstokken klar
Hva skal til for at du kanskje en gang kan gå?

- Det er ikke kanskje. Det er når. Jeg er overbevist om at jeg kommer til å gå igjen. Jeg tror at når kroppen min er klar til å holde denne overkroppen oppreist, så tror jeg det skjer et lite mirakel. Det er jeg klar. Jeg har en stokk hengende på en stol hjemme, som skal hjelpe meg de første dagene.

Fredrikstad fotballklubb har fredet Dagfinn Enerlys drakt, nummer 8. Det betyr at ingen andre får bruke Enerlys draktnummer i fremtiden.