Erna: - Jeg kjøper ikke gaver til statsrådene mine

...men statsministeren har noe i "back-up", i tilfelle Siv Jensen dukker opp med en julegave.

Statsminister Erna Solberg har hatt en travel førjulstid. Denne uka ble det klart at regjeringen skifter ut flere statsråder. Det har ført til at statsministeren har måttet overlate julegaveinnkjøp til andre.

Hun inviterte P4s morgenprogramleder Øystein Røe Larsen til juleverksted og intervju i statsministerboligen. Se video fra møtet i videospilleren over.

- Jeg må innrømme at jeg fikk hjelp da vi hadde statsrådskifte. Da måtte jeg skrive en handleliste på noen bøker, og sende sjåføren på bokhandel, for jeg hadde ikke tid selv, forteller Erna Solberg til P4.

Ifølge statsministeren, så sender hun sjåføren på handletur litt ufrivillig. Aller helst ville hun ha handlet selv.

- Jeg liker å handle selv. Det er en stille stund å gå på bokhandel og se på boktitler, sier statsministeren.

Har gave til Siv i bakhånd
Men de nye ministerne bør ikke ha så alt for høye forventninger til julegaver fra Erna Solberg.

- Jeg gir ikke julegaver til ministere. Men jeg gir julegaver til de jeg jobber med, på statsministerens kontor. Vanligvis får de alltid en oppbyggelig bok å lese, men i år tror jeg at jeg skal være snill og gi dem bare skjønnlitteratur. Ikke bare fagbøker som de burde bli flinkere på, forteller statsministeren.

Men hva om finansminister Siv Jensen plutselig står der med en julegave til deg?

- Da har jeg en bok i bakhånd. Det går alltid, sier Erna Solberg.LES OGSÅ: Ernas "mann" kuppet Ernas pressekonferanse. Se den morsomme videoen!

P4s Radiofrokost hører du mandag til fredag fra klokken 06.03