Her bryter Christina (23) sammen på TV: - Har aldri vært så langt nede

Får økonomisk hjelp av mamma - men det er ikke nok.

Christina Hermansen (23) fra Halden blir satt ut når hun konfronteres av «Luksusfellens» eksperter.


- Jeg vet ikke hva jeg bruker penger på engang. Livet mitt har aldri vært så langt nede som det er nå, forteller Christina, før hun begynner å gråte.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!

Mamma betaler
Hermansen er alenemamma med to barn, og sliter med å holde kontroll på økonomien. Hun jobber som tilkallingsvikar på et sykehjem, og handler ofte på impuls.

Moren hjelper henne med penger når hun trenger det, og betaler i tillegg bil, mobilregninger og TV. Likevel vokser gjelden ukontrollert, og er nå oppe i 170.000 kroner.

- Jeg blir ganske skremt. Det er jo en haug med regninger som det ikke er mulig å få oversikt over, fordi du har kastet dem, sier «Luksusfellen»-økonom Silje Sandmæl.

De to ekspertene mener 23-åringen må ta tak i situasjonen, fremfor å skylde på andre. Blant annet har ikke Hermansen betalt husleie på fire måneder, etter en misforståelse med NAV. Nå står hun og de to barna i fare for å bli kastet ut av leiligheten om bare to uker.


Saken fortsetter under bildet
christina3
DIREKTE: «Luksusfellens» eksperter, Silje Sandmæl (t.v) og Cecilie Lynum vil gi Christina en vekker når det gjelder å ta ansvar for egen økonomisk situasjon. Foto: TV3

Tenker på barna

- Det er så ansvarsfraskrivelse fra ditt eget liv (...) Du må lære deg å stå på egne bein og tenke «hva kan jeg gjøre?», sier «Luksusfellens» Cecilie Lynum i episoden.

- Hvis du ikke hadde hatt mamma å løpe til, hadde du vært nødt til å disponere pengene dine bedre, sier Sandmæl.

En gråtende Hermansen forteller at hun ikke klarer å holde maska lenger.

- Jeg tenker jo mest på ungene. Jeg vil jo være en så god mor for dem som mulig, uten å ha så mye på skuldrene hele tiden, sier 23-åringen.


Saken fortsetter under bildet
christina
MAMMA: 23-åringen er alene med to barn. Til daglig jobber hun som tilkallingsvikar på et sykehjem. Foto: TV3

Hamburgere for 1300 kroner
I episoden kommer det fram at Christina bruker enorme summer på mat. Hun spiser ofte på McDonald's på vei hjem fra jobb, og ekspertene regner ut at hun bruker 1300 kroner på fastfood hver eneste måned.

I tillegg drikker hun mer enn 1000 liter cola hvert år - i form av halvannenlitersflasker.

Nå gjenstår det å se om ekspertene klarer å få Hermansen på rett spor.

Hvordan det går med 23-åringen, kan du se på TV3 onsdag klokken 20.30.


christina
FASTFOOD: «Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl viser Christina hvor mye cola og cheeseburgere hun stapper i seg hver måned. Foto: TV3