Nytelsesfredag

Christer Behrens hjemmelagde sitronmajones

Dropp den slitne majonestuben og lag din egen majones. Det er superenkelt, smaker bedre og du imponerer gjestene dine.

IDYLL: Det blir ekstra idyllisk og koselig dersom du serverer hjemmelaget majones til rekemåltidet.  Foto: Scanpix/P4
IDYLL: Det blir ekstra idyllisk og koselig dersom du serverer hjemmelaget majones til rekemåltidet. Foto: Scanpix/P4

Her følger Christers forslag til 3 forskjellige typer majones som passer utmerket til hummer og skalldyr. Mengden som oppgitt passer for 4-6 personer. 

Du trenger:
2 egg.
1 ts salt
1/2 ts Dijon sennep
Hvit pepper
1 ss 7 % hvitvinseddik, eddik eller sitronsaft
4 dl nøytral matolje
2 ss hakket dill
2 ss revet sitronskall
2 ss sitronsaft
 1/2 t-skje curry

Det er en fordel om ingrediensene er romtemperert.

Gjør følgende:
Kjør egg sammen med salt og sennep i et høyt glass med stavmikseren.

Spe med olje litt etter litt, veldig sakte i begynnelsen.

Beveg stavmikseren sakte oppover i glasset. Majonesen blir etter hvert nesten hvit og stivner.

Bland inn curryen.

Smak til med sitronsaft.

Ta med reker, egg og brød til ditt favoritt-sommersted der du kan servere verdens beste rekesmørbrød.
df

Foto: NTB scanpix
christer
EKSPERT: Christer Berens er P4s mat- og vinekspert. Foto: P4