Nytelsesfredag

Christer disker opp fredagskos - Biff tartar

Denne retten er rett og slett helt rå.

HELT RÅTT: Christer disker opp med rått kjøtt i dag. Foto: P4
HELT RÅTT: Christer disker opp med rått kjøtt i dag. Foto: P4

Vi innrømmer det med en gang, det er ikke alle som liker å spise rått kjøtt.

Men i dag disker Christer opp en helt rå rett, som kanskje får skeptikerene på andre tanker. 

Denne er nemlig utrolig god og helt perfekt helgekos.

Fire middels store porsjoner

500gr magert okse eller vilt-kjøtt
1 ts salt
3 eggeplommer
2 ss olivenolje
1 ss sterk sennep
3 ss hakkede agurk
3 ss hakkede rødbet
2 ss hakkede sjallotløk
1 ss kapers
Worchestershire-sause og Tabasco, nykvernet pepper etter smak

Gjerne en 1-2 cl med aquevit eller cognac til.

Slik gjør du det:
Skrap eller kvern kjøttet, bland alle ingredienser sammen, og la stå i ca 10 min før servering.

Det er naturlig nok viktig å ikke la det stå for lenge, før man spiser denne retten.

Serveres med tynt, ristet brød, og gjerne en liten, lekker salat. F.eks en bønnespire-salat, med lime, olivenolje og revet ingefær.