Nytelsesfredag

Christer lager gratinerte blåskjell

Den perfekte velkomstsnaksen på sommeren - gratinerte blåskjell med tomatsalsa.

Ingredienser:
1 nett med ferske blåskjell
4 tomater
3 sjalottløk eller tilsvarende mengde vårløk
3 fedd hvitløk
¼ rød chili eller litt chilipulver
4 ss. olivenolje
Saften av en sitron
En liten krukke urter for eksempel koriander

Slik gjør du:
Sett ovnen på 250 grader med kun overvarme

1 Rens og vask blåskjellene. Hiv de som er i stykker.
2 Legg blåskjellene i en bred kjele eller stekepanne. Skru på høy varme og sett på lokk.
3 Kok i ca. 3-4 minutter. Sil fra kraften og spar den til en base i en saus eller fiskegryte.
4 Finhakk alle ingredienser og bland det sammen med olje, sitron og litt salt og pepper
5 Ta bort den ene delen av blåskjellet og legg det i en ildfast form og tilsett ca. en tsk. tomatsalsa per skjell
6 Stek ovnen i ca 3-4 minutter

Server gjerne et glass musserende vin til.