Nytelsesfredag

Christer lager hønsesuppe

Slik lager du deilig høne til middag.

 Foto: P4
Foto: P4

Høna er enkelt at tilberede og gir en fantastisk kraft som man kan spare til både supper, sauser og basis i god risotto.

Men husk, du må ha litt tid på deg. Høna bør nemlig koke i minst 2,5 time.

Dette trenger du: 
 
3 ss. salt
1 kanelstang
8 stk grønne kardemomme
2 tsk korianderfrø
1 tsk hel sort pepper
3 stk stjerneanis
1 hel chili. 
2 stk løk
½ hvitløk ca 6 fedd
3 dl hakkede rot-grønnsaker ( for eksempel gulrot, selleri rot og kålrabi)

Slik gjør du det: 
Start med å tine høna.

Kok opp to liter vann og tilsett krydder og litt rot-grønnsaker.
Legg i høna og eventuelt etterfyll med vann slik at det dekker. 
Kok opp igjen og senk varmen slik at det bare kommer små bobler. Da er vannet ca 85 grader som er perfekt.
Når høna har kokt ferdig. Renses kjøttet for bein og skinn. 

Kraften siles og kokes ned til halvparten. Nå har du en fantastisk kraft, som brukes til suppa.

Klar hønsesuppe til 4 personer

Kok opp en liter hønsekraft.
Tilsett 4 dl finhakkede rot grønnsaker (gulrot, sellerirot, kål rabbi, persillerot) og kok mørt i ca 5 minutter
Legg i passende mengde med små biter av høns ca. 500 gram.
Strø over hakket persille og evt, litt koriander.
Smak til med salt og pepper.