Nytelsesfredag

Christer lager nydelig biff

Slik kan du også lage den perfekte biffen!

- Beregn ca 200 gram per person. Biffen blir saftigere om den er stor. Det er derfor bedre å steke en 400 grams biff, og deretter dele den på to etter at den har hvilt.

Slik gjør du:
- Ta ut kjøttet av kjøleskapet en time før.
- Gni inn kjøttet med salt og krydder et par minutter før den stekes.
- La pannen bli ordentlig varm før du tilsetter nøytral olje.
- Stek biffen i to-tre minutter på hver side.
- Senk varmen og tilsett en god klatt med smør. Gjerne litt krydder som f. eks. knust hvitløk og fersk rosmarin.
- Sett inn steketermometeret i kjøttet. 58 grader er perfekt for deg som liker biffen medium stekt.
- Sett inn kjøttet i ovnen på ca 90 grader, og la den hvile der på rist til resten av maten er ferdig. Minimun ti minutter.

INGREDIENSER

 *   1 stk finhakket løk
 *   2 fedd finhakket hvitløk
 *   1/2 stk finhakket rød chili
 *   2 ss olje
 *   2 ss soyasaus
 *   1 boks hermetiske tomater
 *   1/2 dl eplecidereddik
 *   1/2 ss sennep
 *   1/2 ss worchestershiresaus
 *   1 ss sukker
 *   2 ts paprikapulver
 *   1 ts salt
 *   1 ts pepper