Nytelsesfredag

Christer lager uer på middelhavsvis

Denne kan du selvsagt lage i ovnen, men blir enda bedre på grillen

NYTELSE: Grillede uer er deilig på en sommerkveld. Foto: P4
NYTELSE: Grillede uer er deilig på en sommerkveld. Foto: P4

En etterlengtet sommerferie er snart over oss, og med den er det også høysesong for grilling.

Men er du klar over at grillristen din ikke alltid må dekkes av det største kjøttstykket butikken din har å tilby?

Stadig flere oppdager nå hvor godt det er å grille fisk - nærmere bestemt en med hvitt kjøtt.

Derfor hadde vår nytelsesgeneral Christer Berens med seg en deilig oppskrift på uer - med en smak av Middelhavet.

Dette trenger du:
4 personer
7-800 gram hvit fisk, vi brukte uer
3 stk tomater - helst plommetomater
2 stk charlottløk
4 ss hakket oliven
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
4 ss hakket persille og/eller dill.
Poteter
salt
pepper
olje til steking

Slik gjør du det - i ovnen: 
Del fisken opp i posjonstykker, og tilsett litt salt og pepper på fisken. 

Finhakk alle ingredienser. Sett ovnen på 150 grader.

Stek fisken et par minutter i en middels varm stekepanne. Legg fisken over i en ildfast form, hell over alle ingredienser. Her passer det med en liten runde til med salt og pepper. 

Settes i ovnen, retten er ferdig når fisken er gjennomstekt. Det tar ca fem minutter.

Slik gjør du det - på grillen:
Legg fisken i en egenlaget folieform, og lar den ligge på grillen et par minutter. 

Deretter heller du på de andre ingrediensene, lukker folien, og lar det hele kose seg i ca fem minutter til.

Enkelt, greit og veldig godt!

Serveres med poteter og en frisk rosévin.