Nytelsesfredag

Christer serverer: Deilige Steamed Buns

Steamed buns med pulled pork tar tid - men kan fort bli familiens nye favoritt.

Er du opptatt av å være trendy i matveien, bør du sjekke ut denne ukens rett fra Christer Berens.

I 2017 er det nemlig gatemat som gjelder, og vår ultrahippe svenske disker derfor opp med Steamed Buns.

Denne retten er enklest å lage i en bambus-steamer, men har du ikke det så fortvil ikke.

Du kan nemlig bruke en langpanne med vann i. 

Sett ovnen på 100 grader, ha kokende vann i langpannen, og sett en stekeplate over.  Damp bollene i ca 25 minutter, med papir under, slik at de ikke fester seg.

Du trenger:
525 gram hvetemel
1/2 ss finmalt sukker
1 ss tørrgjør
5 dl melk
1 ss solsikkeolje
1 spiseskje eddik

Slik gjør du det:
1. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Løs opp gjær og salt i en spiseskje lunket vann og bland det med melet. 
Bland så inn melk, olje og eddik og 2 dl vann og kna det til en deig.
2. Når deigen er glatt, legg den i en bolle, med et håndkle over. La ligge til heving i et par timer, eller til deigen har doblet seg i størrelse.
3. Kjevle først deigen flat, så ruller du den sammen som en pølse, som er ca 4 cm tykk. 
Pølsa deles deretter i biter på ca 4 cm lengde.
4. Rull bollene runde, og la de hvile noen minutter.
5. Så kjevler du hver bolle flat, smører de med litt olje, og bretter de i to. Husk å ikke klemme de sammen.
6. Legg et håndkle over deigen slik at den ikke tørker inn, og etterhev i nye 1,5 time eller til deigen har doblet seg. 
7. Damp bollene i ca 8 minutter. Dette må gjøres i flere omganger, ettersom du nok ikke vil få plass til alle i steameren din.
8. Åpne bollene og ha i fyllet.

Serveres med med friske grønnsaker.



Pulled Pork:
Men man må jo ha noe i bollene også, og til det anbefaler vi Christers Pulled Pork fra 2014.

Merk at denne oppskriften er for 6-8 personer, og tar rundt 8 timer å lage.

1,5 kg benfri svinekam

Saus/marinade:
1 dl soyasaus
2 ss brunt sukker
1 chili uten frø
3 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
2 ss worchestersaus
1 ts karri
2 dl knuste tomater


Krydderblanding:
2 ss salt
2 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ss kummin
1 ss korianderfrø
3 ss sennep, helst Dijon
1 ss sukker (helst brunt rørsukker)


1.    Gni inn krydderblandingen i kjøttet og la stå i minimum en time i romtemperatur (gjerne over natten).
2.    Bland alle ingrediensene til marinaden. Varm opp og kjør med en stavmikser til en jevn masse.
3.    Legg kjøttet sammen med marinaden i en gryte, sett på lokk og sett inn ovnen.
4.    Stek i ovnen på 125 grader i ca. 6-8 timer. Tilsett vann underveis hvis marinaden blir for tørr.
5.    30 minutter for servering: Øk varmen til 170 grader og øs marinade over kjøttet jevnlig.


Saus:
1.    Hell marinaden over i en kjele og kok opp.
2.    Tilsett litt vann hvis sausen er for tykk før du koker opp. 
3.    Smak til med salt og eventuelt mer krydder.