Nytelsesfredag

Christer serverer Gresk salat

Denne gjør seg like godt som forrett - som tilbehør til grillmaten.

GROVT: Skal du lage en ekte gresk salat, er det viktig at grønnsakene er grovt kuttet. Foto: P4
GROVT: Skal du lage en ekte gresk salat, er det viktig at grønnsakene er grovt kuttet. Foto: P4

I en ekte gresk salat skal alle grønnsaker være hakket grovt, det skal serveres med en god fetaost, sorte oliven og ikke minst - oregano!

Til 4 personer som forrett / 8 personer som tilbehør:

Dette trenger du:
2-3 solmodne tomater
1 stk slangeagurk 
2 stk grønne paprika
1 dl sorte oliven ( Gjerne kalamata)
1 stk rødløk evt 3 stk charlottløk
200 gram av din fineste fetaost
Oregano

Vask og grovkutt alle grønnsaker. Bland sammen i en bolle. Legg oliven over, og grovt skivet fetaost. Strø på litt oregano, og hell på dressing rett før servering.


Dressing:

Dette trenger du:
6 ss god olivenolje
2 ss hvitvin/rødvinseddik
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts tørket oregano

Hell alt i en liten boks og rist. 

Og husk, det er lov å ha i noen salatblader, men i den orginale salaten er det ikke salat.