Nytelsesfredag

Christer serverer grillet makrell med stuet spinat - en klassiker!

Makrellen er på vei og slik tilbreder du den til et herremåltid.

NYTELSE: Fersk makrell er noe av det beste som finnes. Foto: P4
NYTELSE: Fersk makrell er noe av det beste som finnes. Foto: P4

Sommeren nærmer seg, og med den kommer også makrellstimene inn mot norskekysten.

For mange er grillet makrell en favoritt, og vår svenske mat og vinekspert Christer Berens hadde i dag med seg sin favorittoppskrift til et vellykket fiskemåltid.

Når det gjelder makrell så er det en fet fisk, så kokken trenger å berege ca 180 gram fisk per person.

Dette trenger du: 
Til fire personer
En pose spinat
To stilker skivet vårløk
2 ss smør
ca 1,5 dl creme fraishe
2 ss hakket persille
1 ss sitronsaft
Strøbrød
salt 
pepper

1 fed skrelt hvitløk (kan sløyfes)

Slik gjør du det:
Husk å snitte skinnet, slik at det ikke krøller seg når du steker fisken. Salte og pepre fisken, før du ruller den i strøbrød.

Stekes i smør på skinnsiden, ca tre minutter. Vend deretter fisken og stek to nye minutter på den andre siden.

Et tips, hold fisken nede med en stekespade, slik at ikke fisken bøyer seg.

Sett inn fileene i ovnen, som er varmet opp til 80 grader, slik at fisken holder seg varm.

Bruk den samme stekepannen til å lage den stuede spinaten.

Stek vårløken i smør på middels varme, til den blir blank. Tilsett spinaten, og sett hvitløken på en gaffel, som du rører i blandingen. Dette for å sette smak.

Tilsett creme fraishe og kok det til en stuing. Smakes til med persille, sitronsaft, salt og pepper.

Server med ferske poteter og gjerne en agurksalat.

Hvis det er rogn i fisken, kan den også rulles i strøbrød på samme måte som fisken.
Serveres med en god øl, men et glass Sanccere, eller vin laget på sauvignon blanc-druen.